Kodumaine elektrisõidukite jagamise ning jagamismajanduse tehnoloogiate arendamise ettevõtte ELMO Rent AS avalikustas Nasdaq Baltic First Northi investoritele täna 2021 aasta esimese poolaasta finantsvahearuande. Ettevõtte müügitulu kasvas 2021. aasta esimese kuue kuuga 126%. Kui 2020. aasta esimese kuue kuu müügitulu oli 134000 eurot, siis tänavu teeniti sama ajaga 303000 eurot.

“Mul on hea meel, et suutsime meeskonnaga kasvatada arvestavalt müüki ning suurendada sõidukiparki juba enne IPO finantside kasutamist,” kommenteerib oma esimese tööaasta tulemust ELMO Rendi tegevjuht Julia Nekrassova, kes asus ametisse juunis 2020.

2021. aasta esimese kuue kuuga kasvas ELMO Rendi sõidukite park 121 ühikuni. Võrreldes 2020. aasta esimese kuue kuuga on kasv olnud 101%. Seetõttu kasvasid ettevõtte põhivarad võrreldes aasta lõpuga 62% ehk 1,97 miljoni euroni.

Samuti töötati 2021. aasta esimese poolaasta jooksul välja parim kodumaine keskkonnasõbralike sõidukite sõidujagamise äpp, mille turule tuleku kuupäev avalikustatakse septembris. Tänu sellele muutub ettevõtte teenuste kasutamine senisest veelgi lihtsamaks, kampaaniate kommunikeerimine klientidele efektiivsemaks ja lihtsustub tulevikus uute teenustega välja tulemine.

“Päris kõiki seatud eesmärke me eelmisel poolaastal siiski ei ületanud, kuid tulemused on tublid ning juulis kasvasime 149% ja augusti senised näitajad ületavad juba juuli omad,” kommenteerib tehtut ja tulemusi ELMO Rendi asutaja ning nõukogu esimees Enn Laansoo Jr. Ta lisab: “Kuid rõõmsamaks,
kui mistahes majandusnäitajad teevad meid ikkagi keskkonnasäästu näitajad.”

ELMO Rendi keskkonnasõbralike sõidukite jagamise tulemusel hoiti 2021. esimese poole aastaga peamiselt Tallinna, Tartu ja Pärnu linnateedel õhku sattumast kokku 87181 kg CO2-e, mis on võrreldes aasta varasemaga samuti märkimisväärne 127% kasv.