Gjensidige kahjukäsitluse osakonna juht Maarika Mürk ütleb, et kuigi kõiki hinnapakkumisi ei ole veel saadud, siis eksperthinnang on käes ja taastamistööd käivad. „Hetkel teostatakse hoone elektritöid, kontrollitakse gaasitorustikku ning kõigile trepikojas olevatele korteritel oleme tellinud välisuksed.“

„Kahjustada saanud Jaama 77 kortermaja taga asuv mänguväljak on praeguseks demonteeritud ning pinnast kooritakse peale fassaadipuhastust. Remondikalkulatsioonid on koostamisel ning järgmiseks nädalaks on selge, millal saame alustada korterite siseviimistluse taastamistöödega,“ sõnas Mürk. Kohalikud elanikud on majutatud mujale ning objektil käivad koristustööd. Akende ette on löödud lauad/ kiled, et ilmastik hoonele täiendavat kahju teha ei saaks ning kõik mõõtmistööd on lõpule viidud ja hinnastamise ootel.

„Kui algselt hindasime koguhüvitiseks 250–300 0000 eurot, siis nüüdseks oleme kahju kogusumma hinnanud 350 000 euroni,“ tõdes Mürk.

12. augustil kell 13.44 teatati häirekeskusele, et ühest Tartu Jaama tänava korterist immitseb gaasilõhna. Kuivõrd esialgse info järgi oli korteris joobes mees, kes ei avanud ust, reageerisid sündmusele lisaks päästjatele ka politseinikud ja meedikud.

Kohale saabunud päästjad asusid kontrollima olukorda, kui kell 13.56 toimus plahvatus, mille tõttu sai kannatada üheksa inimest. Plahvatuses vigastada saanud kaks päästjat, kaks patrullpolitseinikku ning kiirabiautojuht viidi raskete vigastustega haiglasse. Korterist välja toodud mehe vigastused on samuti rasked ning ta viibib haiglaravil. Lisaks osutas kiirabi koha peal esmaabi kolmele majaelanikule.

Korteris, kus toimus plahvatus, lokaliseeriti tulekahju kella poole kolmeks ning kella 16.09 ajaks sündmus päästjate poolt likvideeriti. Lisaks tulekahju kustutamisele kontrollisid päästjad üle kõik plahvatuses kannatada saanud hooned, kus rohkem ohtu ei tuvastatud.

Vaata, milline näeb välja Jaama tänava plahvatuse naaberkorter.