Ühest küljest tuleb aru saada neist, kes leiavad, et kui inimestele suurem summa raha kätte anda, siis pärast lühikest perioodi on nad täpselt samas seisus kus enne. Teise poole argumendist moodustab aga mõte, et II sambast lahkujad ei ole sugugi need, kes tahavad kiirelt raha kulutada, vaid hoopis isikud, kes usuvad, et nad saaks omal käel enda tuleviku rahalise kindlustamisega paremini hakkama.

Septembris hakkavad esimesed II sambast lahkumise taotluse esitajad nägema raha laekumist enda pangakontole, kuid mis võiks sellele järgneda? Võimalusi investeerimiseks on mitmeid, nende hulgast populaarseimad on näiteks kinnisvara, aktsiad, ühisrahastusplatvormid ning hoiu- laenuühistud. Eesti Arengu Hoiu-laenuühistul on siiski teiste alternatiivide osas päris palju eeliseid, mida tasuks kindlasti kaaluda.

Kui rääkida kinnisvarasektorist, tõuseb päevakorda kohe raha küsimus, sest isegi pangalaenu kasutades tuleb heas korras korteri eest välja käia ilmselt kümneid tuhandeid eurosid. Ostetud korter võib endas aga mitmesuguseid riske peita, alates niiskus- ja hallitusprobleemidest, lõpetades üürnikega, kes ei korrapäraselt üüri ei maksa või korteri sisustust rikuvad. Sellega peab aga tegelema investor ise ning see võib tugevalt kärpida loodetud üüritootlust. Eesti Arengu hoiu-laenuühistuga saab hoiustamist alustada juba 1000 euroga ning ühistu liikmeks astumisel tuleb tasuda vaid 6 eurot sisseastumistasu ja 30 eurot osamaksu, mis lepingu lõppemisel tagastatakse. Lisaks sellele ei eelda hoius Eesti Arengus mitte mingisugust majandamist hoiustaja poolt.

Ka aktsiad võivad kujutada endast ahvatlevat investeerimisvõimalust, kus oma II samba raha kasvatada. Erinevalt kinnisvarasektorist on aktsiaturule sisenemine oluliselt odavam, kuid see ei tähenda, et turg endas ohte ja riski ei peidaks. Paljud uued ja kogenematud investorid on saanud aktsiate tõusude ja langusega valusaid õppetunde, sest jääb puudu teadmistest ja analüüsioskustest, mis selles maailmas on hädavajalikud. Eesti Arengu Hoiu-laenuühistut on edukalt juhitud juba 2014. aastast saadik isikud, kelle teadmiste ja kogemuste alla kuulub näiteks 2005. aastal investeerimisettevõtete grupi Credit Union House loomine ja juhtimine. Seega on tegemist isikutega, kes oskavad kasumlikult investeerida ja raha kasvatada ka pikema perioodi jooksul.

Pealtnäha lihtsaks võimaluseks on paigutada oma raha ühisrahastusplatvormi, mis kogub rahastust erinevatele projektidele või ettevõtetele ning kus on investeeritud summa pealt on võimalik kasumit teenida. Ei maksa aga unustada, et ühisrahastusplatvorm ise sinu investeeritud summa eest ei hoolitse ega vastuta, sest selle rolliks on viia kokku rahastust vajav ettevõte ning investor. Pärast seda ühisrahastusplatvormi roll ka lõpeb, ning investor peab ise hindama, kas rahastatav ettevõte suudab oma projektid kasumlikult ellu viia. Kui Eesti Arengu hoiu-laenuühistu annab välja näiteks laenu või rahastab projekti, siis võtab ta selle katteks ka tagatise. Sellisel viisil kaitseb Eesti Areng ennast, aga ka sind olukorra eest, kus laen või projekt peaks hapuks minema.

Eesti Arengu Hoiu-laenuühistu pakub tulusat ja ohutut võimalust oma II sambast saadud raha kasvatamiseks, kus sina ei pea muretsema selle pärast, mis toimub erinevatel turgudel või kas sinu investeering kaotab väärtust. Ühistut juhtivad isikud teevad seda sinu eest ning nad on teinud seda edukalt juba palju aastaid. Investeerides läbi Eesti Arengu on sulle tagatud 7,5% tootlus hoiuselt aastas, mida võib julgelt nimetada üheks parimaks Eestis.

Rohkem infot siit

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.

Jaga
Kommentaarid