DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš ütles, et 2022. aasta finantssihtide avalikustamine on seotud ettevõtte plaaniga viia läbi aktsiate avalik esmapakkumine (IPO) ja jõuda seejärel Nasdaq Riia börsi põhinimekirja. „Järgmise aasta prognoos käib ühte jalga meie tuleviku kasvuplaanidega ning 2024. aasta finantseesmärkidega. Eduka IPO korral suudame vähendada ettevõtte aastast intressikulu koheselt umbes 1,7 miljoni euro võrra. Lisaks aitab investoritelt kaasatud raha oluliselt tugevdada DelfinGroupi turupositsiooni, arendada olemasolevaid tooteid ja teenuseid ning luua ka uusi laenutooteid vastavalt erinevate ühiskonnagruppide vajadustele,“ selgitas Ādmīdiņš.

Firma kasvuplaanid aastateks 2022 ja 2024 põhinevad eeldusel, et ettevõte suudab aktsiate esmase avaliku pakkumisega kaasata 10-15 miljonit eurot.

DelfinGroup viis tänavu juulis edukalt lõpuni suunatud võlakirjaemissiooni, mille suurus oli 5 miljonit eurot ja koguintress 9,75 protsenti, jätkates sellega pikaajalise strateegia elluviimist. Emissiooni esialgne maht märgiti 1,85 korda üle. Kaasatud rahaga plaanib ettevõte refinantseerida olemasolevaid laene, mis aitavad omakorda langetada finantseerimise kulusid.

Tänavu märtsis teatas ettevõte, et plaanib käesoleva aasta teises pooles aktsiate esmast avalikku pakkumist Nasdaq Riia börsil. IPO nõustajad on LHV pank ja advokaadifirma Eversheds Sutherland Bitāns.