Elisa, Tele2, Telia ja Euronicsi eksperdid tõid välja mitmeid nutikellasid ja aktiivsusmonitore, millest Kasuliku portaal valis välja need, mida enim soovitati.

Selgus, et enamasti pakuvad Eesti edasimüüjad eelkõige aktiivsusmonitore. Välja toodi ainult üks kell, mis on täpselt lastele mõeldud.

Fitbit ACE 3

Telia avalike suhete juht Raigo Neudorfi ja Euronicsi esindaja Meelis Väljamäe mõlemad soovitavad lastele aktiivsusmonitor Fitbit ACE 3.

"Ace 3 aktiivsusmonitori saab hallata nutitelefonis läbi eraldi rakenduse nutitelefonis ning soovi korral saab äppi lisada ka mitme lapse aktiivsusmonitorid, mis aitavad jälgida tehtud samme, und, igapäevaseid tegevusi ning loodud ülesannete andmeid." kirjeldas Neudorf.

Põneva lisana toob ta välja, et lastele on võimalik määrata täitmiseks erinevaid ülesandeid ja majapidamistöid, määrata virtuaalse punktisüsteemi näol auhindu ja panna terve pere võistlema päevaste sammudega. "Tänu aktiivsusmonitorile saavad lapsevanemad määrata ja ajaliselt meelde tuletada lapsele kodutöid otse läbi oma nutitelefoni rakenduse ning lapsed näevad infot kodutööde kohta otse oma randmelt," lisas ta.

Plussid: seadme veekindluse tase on kuni 50 m, värviline disain, perekondlikud väljakutsed.
Miinused: aku kestvus ooterežiimis kuni 48 tundi ehk kella peab laadima iga ööpäev.

Hind: 79€

ELAR nutikell

Tele2 seadmeekspert Silver Tilk ja ka Elisa seadmete tootejuht Kirill Šapošnikov soovitavad spetsiaalselt lastele mõeldud kelladest ELARI nutikellasid, kus on saadaval kaks mudelit: KidPhone 4GR ja Elari KidPhone 4G.

"Kella sisse saab panna spetsiaalse SIM-kaardi, mis tähendab, et laps saab vanematega otse kella kaudu kõnesid teha ja sõnumeid saata," kirjeldas Tilk. Samuti on lapsevanemal võimalus näha lapse asukohta, seada turvatsoone, millest lahkumise korral saab lapsevanem teavituse (nt kui laps peaks olema lasteaias, aga läheb sealt ära).

Plussid: hädaolukordade tarbeks on kellal ka SOS-nupp, asukoha määramine ja turvatsoonid, võimalus videokõneks.

Miinused: aku vastupidavust on kuni 48 tundi. Seega peab meeles pidama, et kella tuleb igal õhtul laadida.

Hind: 99€

Garmin Vivofit jr. 3


Väljamäe tõi välja, et antud kella puhul saab lapsevanem määrata ülesandeid ja tegevusi, millest kell teavitab. Samuti on olemas võimalus hädaolukorra puhul kontaktandmete salvestamise võimalus. "Lisaks koostöös Disneyga valminud seiklusväljakutsed," lisas ta.

Plussid: mitu erinevat värvi võimalust korpuse näol, aktiivsust soodustavad mängud, veekindlus

Miinused: kell ei tule laadijaga, vajadus osta patareid.

Hind: 90€