“Peagi saabuv iOS 15 töötavab nii uusimate nutitelefonide lipulaevadega kui ka viis-kuus aastat tagasi müügile tulnud mudelitega, niisamuti ka kesktaseme telefoni iPhone SE esimese ja teise versiooniga,” ütleb Mikhailov ning selgitab: “See näitab, et Apple on pühendunud seadmete toetamisele pikas plaanis. Isegi, kui sul on vanem mudel, saad sa nautida kõige uuemaid võimalusi ja funktsioone ning olla kindel turvalisuses.”

Ta rõhutab, et keskmiselt vahetavad inimesed oma nutitelefoni uuema vastu välja iga kahe-kolme aasta tagant, ent väiksemad ettevõtted või avaliku sektori organisatsioonid kasutavad seadmeid kauem, mis teeb pikaajalise tarkvaratoe nende jaoks eriti asjakohaseks. Samuti kinnitab see, et iOS-i seadmed töötavad hästi ja säilitavad oma väärtuse kauem kui teised nutitelefonid.

Apple’i innukaimad fännid saavad enne sügisest lanseerimist katsetada iOS 15 Beta testversiooni juba praegu. Mikhailov toob välja neli uut funktsiooni, mis on uue versiooni ootamist väärt:
  1. Veelgi parem FaceTime. Pandeemia on julgustanud inimesi tegema järjest rohkem videokõnesid, seetõttu on Apple seadnud oma fookuse FaceTime’i arendamisele. Nüüd saab äppi kasutada sarjade ja filmide vaatamiseks ning muusika kuulamiseks. Samuti on võimalik samal ajal SharePlay’ga enda ekraani jagada. Ka Windows PC-d või Androidi telefoni kasutavad sõbrad ja pereliikmed saavad FaceTime’i vestluses osaleda.
  2. Mugavam ja käepärasem iMessage. iMessage laseb lisaks piltidele ja sõnumitele jagada ka dokumente, faile ja esitlusi. Kogu sisu, mida on sinuga sõnumite (Messages) kaudu jagatud, on nüüd saadaval Shared with You ("Sinuga jagatud") funktsioonis, mis on sisseehitatud rakendustesse nagu Photos, Safari, Apple News, Apple Music, Apple Podcasts and Apple TV. Ning kui sa oled emoji’de fänn, siis meeldib sulle kindlasti ka uus riiete, soengute ja aksessuaaride valik.
  3. Teksti digiteerimine ja tõlkimine. Kui iPhone’iga tehtud foto sisaldab teksti või numbreid, tunneb iOS 15 selle automaatselt ära. Näiteks visiitkaarti pildistades saad sa kohe helistada või saata kontaktile e-kirja. Uus arendus tunneb ära seitse keelt (inglise, prantsuse, itaalia, portugali, hispaania, hiina ja itaalia) ja suudab teksti automaatselt tõlkida nii kaamera äpis kui ka e-kirjades ja veebibrauseris.
  4. Mugavam failiedastus. iOS 15-ga saad teksti, fotosid, GIF-e ja muid andmeid jagada teistesse äppidesse veel mugavamalt. Näiteks kui leiad veebist huvitava foto, pead sellel vaid hetkeks sõrme peal hoidma ning saad selle liigutada teise rakendusse, kuhu see automaatselt kandub.


Kõik see on vaid väike osa uuendustest, mis iOS 15 endaga kaasa toob. Mis kõige olulisem: Apple’i eksperdi sõnul töötavad kõik seadmed nutikellast telefoni ja arvutini sujuvalt koos, muutes lihtsamaks nii töötamise, loovprotsessi kui ka koostöö tegemise.

“Näiteks saab iPhone’i kõnesid vastu võtta Macist, Apple Watchist või iPadist ning kõik sulle saadetud sõnumid on kättesaadavad ka muudest seadmetest,” selgitab Mikhailov. “Handoff võimaldab alustada e-kirja saatmist telefonis ning lõpetada see Maci arvutis. Continuously Sketch’iga saad lihtsasti luua joonistusi iPadis või iPhone’is ja sisestada need ükskõik millisesse dokumenti Macis.”

Kõik need võimalused on saadaval sõltumata sellest, kas kasutad Apple’i uusimaid seadmeid või mõne aasta vanust mudelit.

Jaga
Kommentaarid