Kersti Vilbole on esitatud kahtlustus omastamises ja toimingupiirangu rikkumises, kinnitas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria Gonjak Delfile. Juuli teises pooles taotles prokuratuur naise vahistamist esialgu kaheks kuuks ning kohus selle taotluse ka rahuldas.

Gonjak selgitas, et vahistamine oli vajalik, et vältida uute võimalike kuritegude toimepanemist kahtlustatava poolt.

Juhtumi päevavalgele toonud Lääne-Virumaa Uudised kirjutas, et kuriteos kahtlustamise põhjuseks võib olla valla sotsiaaltranspordiga seotud hange, mille väidetavalt võitis viie lapse ema Vilbo elukaaslase ja laste isa Aare Lannusaluga seotud ettevõte. Lannusalul on osalus 2019. aasta oktoobris asutatud ettevõttes Kerlan OÜ, mille peamine tegevusala on sõitjate asulasisene ja linnalähitransport. Ettevõte on registreeritud Vilbole kuuluvale kinnistul.

Kahes kriminaalasja puhul on käimas kohtueelne menetlus ning selle huvides rohkem detaile avada paraku ei saa, ütles Gonjak Delfile.

Teine kriminaalmenetlus Vilbo osas käib nimelt juba 2018. aastast, kui talle esitati kahtlustus seoses tööga kohtutäiturina. Ka selle menetluse osas on kahtlustatav süütegu omastamine - Äripäeva andmetel jättis ta kohtutäiturina võlgnikelt äravõetud raha sissenõudjatele edastamata. Väidetavalt ulatuvad kohtutäiturina omastatud summad kümnetesse tuhandetesse eurodesse.

2018. aastal palus ta end kohtutäituri ametist vabastada ja sama aasta suvel asuski tööle juristina Vinni vallas.

Millal jõuab kohtueelne uurimine lõpuni Vilbo esimese kriminaalasjaga seoses? "Ajalise perspektiiviga süüdistuse esitamise osas spekuleerima ei hakkaks," selgitas Gonjak.