1Partner kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on turul tunda uue hooaja ja saabuva pensioniraha ootust, kuid vähemalt septembri esimeste päevade kinnisvarakuulutuste vaatamise statistika märkimisväärset hüpet ei näita. „Pigem on kinnisvaraturg kevadega võrreldes praeguseks rahunenud,“ ütles Vahter.

Vahter lisas, et praegu on korraga liikvel rohkem raha kui kunagi varem. "Majandus kasvab, börside tõus ja IT-buum on paljud inimesed jõukaks teinud, samuti lisandub septembris umbes miljard eurot teisest pensionisambast väljamakstavat raha. Alahinnata ei saa ka rahatrüki- ja inflatsioonihirmu kombinatsiooni. Tarbimisralli tuleb paratamatult ja ratsionaalsem osa sellest rahast jõuab ka kinnisvaraturule,“ ütles Vahter.

Mullu augustiga võrreldes on hinnad siiski kasvanud

Augustis müüdi Tallinnas 711 korterit, mis on 5,6 % vähem kui juulis. Korteri keskmine ruutmeetri hind langes kuuga 1,3%, kuid oli mullu augustiga võrreldes siiski 11 protsenti kõrgem. Pealinna kalleim korter müüdi 582 000 euro eest.

Augustis müüdi Tallinnas 22 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on 21 võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim eramu müüdi augustis miljoni euroga.

Möödunud kuul müüdi seitse elamumaa krunti, mis on juuliga võrreldes üheksa võrra vähem. Kalleim krunt maksis 1,85 miljonit.