Järelmakse ja välkarveldusi pakkuva IuteCrediti juhi Tarmo Silla sõnul on IuteCrediti strateegiline plaan areneda välja pangaks. "Võlakirjaemissioon on üks samm sellel teel, et Iutest saaks mugav ja kiire, uue aja pank. Iute on eriline startup mentaliteediga ettevõte, mis erinevalt tavalistest startupidest mitte ei põleta raha vaid on kasumlik ning säilitas kasumlikkuse ka läbi koroonakriisi," rääkis Sild.

Silla sõnul on Eesti jaeinvestorid oodanud ammu võimalust, et saaks Iutesse investeerida ning sel korral on see võimalik, sest ettevõte on teinud oma emissiooni kaks olulist muudatust. "Esiteks, me noteerime võlakirjad sel korral lisaks Frankfurdile ka kodusel Tallinna börsil. Ning teiseks, me oleme jaeinvestoritele vastu tulemiseks toonud võlakirja hinna 1000 euro pealt 100 euro peale," kirjeldas Sild, kelle sõnul ei ole see teenimisvõimalus ainult kohta otsivale pensionisamba rahale vaid kõigile, kes otsivad kindla tulususega häid investeerimisvõimalusi.

Emissiooni raames kavatseb IuteCredit välja anda kuni 500 000 tagatud eelisvõlakirja, mille nimiväärtus on 100 eurot ning lunastustähtaeg 6. oktoober 2026. Intressimakseid tehakse kaks korda aastas - 6. aprillil ja 6. oktoobril.

Võlakirjade lõplik intressimäär selgub pärast märkimisperioodi lõppu ning see põhineb institutsionaalsetelt investoritelt saadud märkimiskorraldustel.

Märkimisperiood algas täna, 6. septembril kell 10.00 ning lõpeb 24. septembril kell 15.30. Võlakirju saab märkida LHV pangas ja IuteCrediti iseteeninduskeskkonnas www.iute.ee. Pakkumine on suunatud jaeinvestoritele Eestis, Lätis, Leedus ja Saksamaal ning ja Euroopa Liidu institutsionaalsetele investoritele. Võlakirjad noteeritakse nii Frankfurdi börsil kui ka Nasdaq Tallinna börsil.

Varasemalt on IuteCreditisse investeerimine võimalik olnud põhiliselt institutsionaalsetel investoritel, sest ainsa Eesti ettevõttena on IuteCrediti väärtpaberid noteeritud Frankfurdi börsi põhinimekirjas. Uue emissiooniga saavad esmakordselt selle võimaluse ka Eesti, Läti ja Leedu jaeinvestorid.

IuteCredit on Eestist pärit rahvusvahelisel turul tegutsev finantstehnoloogia ettevõte. Ettevõte tegutseb Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. IuteCredit pakub peamiselt järelmakse ja väikelaene, mille tagasimakse tähtaeg on 1-36 kuud ning autolaene, mille tähtaeg on 60 kuud.

IuteCrediti koostööpartnerite hulka kuuluvad muuhulgas riiklikud postiasutused, rahvusvahelised teleoperaatorid Orange, VodaFone, Mastercard, suurimad elektroonikakaubamajad jt. 50 töötajaga emaettevõtte peakorter asub Tallinnas.

IuteCrediti võlakirjad on noteeritud Frankfurdi börsi põhinimekirjas. Võlakirjade Emitent on IuteCredit Finance S.à r.l., mille 100% omanik on Eesti äriühing AS IuteCredit Europe