Kuigi antud summalt kuupalga välja arvutamine on väga umbkaudne, võib seda natukene spekuleerida. Arvutus oleks mõnevõrra lihtsam kui isikul oleks alates 2002. aastast kuupalk muutumatu, kuid eks ole ka see ajaga kasvanud.

Arvutuses võtsime aluseks, et II samba tootlus oli raha välja võtnud isikul 5,28% ehk pensionikeskuselt leitava viimase 15 aasta parimas fondis ja isik panustas iga kuu ligi 1140 eurot oma II sambasse. Sellest summast oleks sissemakseid kogunenud veidi alla 260 000 euro.

Seega pidi sel perioodil pidi isiku kuupalk olema ligi 19 000 eurot.

Antud arvutus põhineb eelkõige spekulatsioonidel, sest muutujaid, mis võivad lõpptulemust mõjutada on mitmeid. Võib ju ka olla, et isik on teatud hulgal pensioniosakuid pärinud mõnelt lahkunud pereliikmelt.

Tarmo Jüristo avaldas sotsiaalmeedias aga mõtte, et antud isik peaks saama ka maksuametilt ordeni, kuna on nõnda usinalt makse maksnud. "Ma üldiselt leian, et maksude maksmine on oluline ja püüan ise selles osas ka ausat joont hoida, aga see on ikka täitsa teine level. EMTA võiks sellele inimesele mingi ordeni anda," seisis postituses.