Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma sõnas, et kodulaenu toatlusi laekus eelmise nädala jooksul ligi 860, mis on tema sõnul üsna tavapärane.

“Samas laekus 60 protsenti neist reedel ja nädalavahetusel, seega saab täheldada laenuhuvi kasvu inimeste poolt, kellel arvatavasti oli omafinantseering nüüd kindlalt olemas,” lisas ta.

Pärgma sõnul oli veel vara öelda, kas taotluse esitajatel oli juba eelnevalt kinnisvara valitud ja ostukokkulepped sõlmitud.

Lisaks otsustasid paljud inimesed enda seniseid laenukohustusi vähendada. Näiteks Swedbanki iseteenindus oli eelmisel reedel laenusumma täielikuks tagastamiseks leidnud kasutust üle 300 korra (2020 igakuine keskmine 130 lepingut). Keskmine kodulaenu summa, mis täielikult tagastati oli 10 600 eurot.

Swedbanki erakliendi väikefinantseerimise valdkonnajuht Gätlyn Mägi lisas, et pärast pensionirahade laekumist klientide kontodele kasvas eraisikute väikelaenude tagastamine märkimisväärselt eelmise nädala neljapäeval ja reedel.

“Kokku maksid tagasi oma väikelaenude kohustused 4300 klienti. Keskmine tagastav väikelaenude summa antud perioodil oli umbes 2800 eurot,” lisas ta. Pank oli omalt poolt valmis selleks, et klientide huvi oma laene ennetähtaegselt tagastada kasvab.