Alates 2001. aastast on El Salvadori ainuke ametlik valuuta olnud USA dollar, mis võeti kasutusele, kui kohalik valuuta osutus liiga volatiilseks. Dollar jääb El Salvadoris endiselt kasutusse, kuid nüüd on kõik kaupmehed kohustatud aktsepteerima ka bitcoin'i-makseid.

El Salvadori presidendi Nayib Bukele sõnul peaks bitcoin tooma senisest enam El Salvadori elanikke nii-öelda valgesse majandusse. Nimelt ei ole 70 protsendil elsalvadorlastest täna pangakontot, vahendab New York Times.

Samas leidub ka otsuse kriitikuid. Jaime Reusche rahvusvahelisest reitinguagentuurist Moody's leidis, et otsus viib El Salvadori tagasi USA dollari kasutusele võtmise eelsesse aega: "Niivõrd suure volatiilsuse vältimine oli põhjus, miks dollar kasutusele võeti. Bitcoin'i kasutamisele ametliku valuutana pole maailmas pretsedenti." Seetõttu otsustas reitinguagentuur alandada ka El Salvadori krediidireitingut.

Lisaks on El Salvadori ajalehe La Prensa Gráfica tellitud küsitluse kohaselt valmis raha bitcoin'ides vastu võtma vaid 20,8 protsenti elanikest. Ajalehe tellitud küsitlusest selgus, et 76,6% elsalvadorlastest arvavad, et ainus maksevahend peaks olema dollar, 8% tahavad tagasi kohalikku valuutat colóni ning vaid 2,8% leiavad, et kasutama peaks bitcoin'i ja USA dollarit korraga.

Lähiajal selgub, kas seni peamiselt maailma suurima mõrvade arvuga 100 000 elaniku kohta (suisa 61,8. Eestis on see number vaid 1,7) tuntust kogunud El Salvadori krüptoeksperiment tõepoolest õnnestub või peab Kesk-Ameerika riik sellest õige pea taganema.