Pensioni teisest sambast väljavõetud raha läks pankade andmetel suures osas kõrge intressiga väikelaenude tagastamiseks. Kuid oli märkimisväärselt palju ka neid, kes lõpetasid oma eluasemelaenu. Näiteks Swedbankis tagastati nädalaga viis korda rohkem laene kui eelmisel aastal keskmiselt ühes kuus kokku.

"2. kuni 7. septembrini on tagastatud eluasemelaenusid meie juures 650 laenu ulatuses, keskmise summana kuskil 10 000 eurot. Eelmise aasta igakuiselt tagastatud laenude keskmine oli 130 lepingut, 3. septembril ehk ühel päeval tagastati juba veidi üle 300 lepingu," lausus Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma.

Luminori jaepanganduse juht Tanel Rebane ütles, et neile on kodulaenusid makstud esimese nädalaga sama palju tagasi kui tavaliselt terve kuu jooksul.

SEB erasegmendi müügijuht Evelin Koplimäe sõnul tagastasid kodulaene need kliendid, kelle laenujäägid olid väiksemad ja kes said pensionirahast täies ulatuses laenukohustused lõpetada. Kodulaenu puhul jäi keskmine tagastatav summa SEB-s 8000 euro kanti.