Jutt käib Tarpon Islandist, mis ei ole lihtsalt saar vaid see on tõesti erasaar, kus asub vaid üks kinnistu. 1998. aastal ostsid selle rikas erainvestor William Toll ja tema abikaasa Eileen. Nad maksid selle eest 7,6 miljonit dollarit.

Nemad olidki juulikuises tehingus müüja poolel ning kui ostuhind maha arvestada, siis oli nende kasumiks aastatega 77,4 miljonit dollarit. Tõsi, kindlasti tegid nad aja jooksul seoses sealse kinnisvaraga ohtralt erinevaid lisakulutusi.

Mida ei saa aga öelda ostjate poolel olnud tegelaste kohta, kes on 60 päeva hiljem pannud saare müüki 120 miljoni dollariga. Ostjateks oli luksuskinnisvara arendaja Todd Michael Glaser ning investor Jim Randall. Glaser oli mees, kes ostis hiljuti Jeffrey Epsteinile kuulunud Palm Beachi häärberi, mille lubas lammutada, et sinna midagi uut rajada. Väidetavalt võtsid Tood ja Jim 50 miljonit dollarit laenu ning panid omast taskust mängu 35 miljonit dollarit.

Kui neil õnnestuks saar 120 miljoniga maha müüa, siis tähendaks see 60 päeva kohta 35 miljonit dollarit kasumit. Tõsi, ka siin peab arvestama, et teatud kulutusi tuleb meestel teha, kas või pangalaenu tagasi maksta. 50 miljonit dollarit 3% intressiga laenates oleks kuumaks 210 000 dollarit. Ka erasaare korrashoid maksab kena kopika, kuid kasum oleks ikkagi priske.

1930. aastal ehitatud majas on viis magamistuba ning üheksa vannituba. Kinnistul on tenniseväljak ja bassein. Tehingu saab teha ka teisiti - makstes arendaja-investor paarile 200 miljonit dollarit, ehitavad nad sinu jaoks häärberi ja muu saarel asuva ümber. Näiteks teevad suurema basseini ning ehitavad maja ümber selliselt, et seal asuks 14 magamistuba.

Florida kinnisvaraturul toimuv on huvitav. Aasta tagasi müüs artist nimega Birdman oma kodu maha 10,85 miljoni dollariga. Uus omanik kõpitses seda pisut ja pani just äsja, aasta hiljem, krundi müüki 34 miljoniga. Florida tundub olevat hetkel flippimise tulipunktis.

Mida tähendab flippimine?

Kinnisvaramaastikul kasutatav väljend flippimine tähendab lihtsustatult, et keegi ostab korteri, maja või maatüki, teeb sellega midagi või ootab veidi ning püüab siis kasumiga maha müüa. Näiteks ostab keegi kehvas seisus korteri, teeb seal kiire remondi ja paneb siis kallimalt müüki - loomulikult nii, et sellest ka talle endale suurem summa näppude vahele jääb.