Kui selle nädala esimese nelja päevaga langes Coop Panga aktsia 30 protsenti, siis reedel tõusis ühe päevaga 13,5 protsenti. LHV aktsia puhul olid samad arvud vastavalt -18 ja +10,17 protsenti, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Tallinna börsil investeerimine on asendunud veidi rohkem spekuleerimisega. Uute investorite lisandumine on olnud üsna kiire, aga ka kindlustunne on väga kõrge täna. Need on aktsiahindu toetanud," selgitas Swedbank Marketsi finantsturgude valdkonnajuht Andres Suimets.

"Viimase kahe nädala jooksul on lisandunud umbes 2000 uut aktsionäri, kokku on LHV-l umbes 17 000 aktsionäri ja keskmiselt omab iga uus aktsionär 64 aktsiat ehk umbes 2500 euro väärtuses. See tähendab, et viimase kahe nädalaga on ostnud need aktsionärid umbes viie miljoni väärtuses LHV grupi aktsiaid," rääkis varahaldusfirma Avaron investeeringute juht Peter Priisalm.

Ta tõi võrdluse, et aastatel 2017 kuni 2019 kaubeldi LHV aktsiatega näiteks keskmiselt ühe miljoni euro eest kuus. Uute investorite ostuhuvi on viinud hinnad tasemele, kus pikajalisematel investoritel tekib huvi kasumit võtta.