Malmösse 2022. aasta lõpuks valmiva 3000 m2 tootmishoone üürimiseks sõlmiti Nyfosa AB-ga 10-aastane rendileping. Västeråse 6000 m2 hoone ehitamiseks allkirjastati kavatsuste protokoll Wästbygg Gruppen AB 100%-lise tütarettevõtte LC Development Fastigheter 17 AB ostuks, mis hakkab haldama kinnistu ja ehitusega seonduvat. Kavatsuste protokolli kehtivuse tingimuseks on, et Västeråse linna kinnisvara nõukogu nõustub LC Development Fastigheter 17 AB-le müüma tehase ehituseks konkreetse maatüki. Ettevõtte aktsiate omandamise tehing plaanitakse lõpule viia hiljemalt 01.11.2022. Mõlemad tootmishooned ehitab Harju Elektri jaoks Wästbygg Gruppen AB.

Harju Elekter AB tegevuse koondamine Malmösse ja Västeråsesse võimaldab tõhusamat tootmist, madalamaid logistika kulusid ning paremat tarnekindlust klientidele, mis on Rootsis kasumliku kasvu eelduseks.

Nyfosa AB on tehingupõhine kinnisvarafirma, mis loob väärtust säästvate rahavoogude kasvatamise ja uute ärivõimaluste hindamise kaudu. Nyfosa aktsiad on noteeritud Nasdaq Stockholm börsil alates 2018. aastast.

Wästbygg Gruppp on ehitus- ja projektiarenduse ettevõte, mis tegutseb Rootsi kõige kiiremini arenevatel turgudel. Ettevõte, mis on noteeritud Nasdaq Stockholm börsil, ehitab ja arendab elu-, ärihooneid ja üldkasutatavaid kinnistuid, samuti logistika- ja tööstusrajatisi, tugeva fookusega jätkusuutlikkusele. 2020. aastal teenis ettevõte ligikaudu 3,8 miljardit Rootsi krooni ja pakkus tööd 310 inimesele.