Maailma suurim ärikogunemine toimub oktoobrist järgmise aasta märtsini ning Eesti ettevõtted otsivad seal võimalusi paljudes erinevates sektorites. „Oleme uhkelt riigi ja ettevõtjate koostöös valmis saanud Eesti sinise paviljoniga kohal ning oma sini-mustvalges-vormis siin lugude jutustamise ja ärimaailma maailmameistrivõistlustel osalemas,“ ütles minister Andres Sutt avamisel.

Koos Expo 2020 Dubai rahvusvaheliste osalejate juhi Omar Shehadeh`iga tõmbas minister Sutt katte Eesti paviljoni ees seisvalt suurelt e-tähelt. Lisaks kohtus minister ka Dubai maailmanäituse tegevjuhi Reem Al Hashimy`ga.

Andres Sutt ja rahvusvaheliste osalejate juht Omar Shehadeh

Eesti kohalolek Dubai EXPO-l on riigi laiendus, mis peegeldab kolme märksõna: digitaalne, nutikas ja jätkusuutlik. "Neid kolme teemat tutvustatakse Eesti paviljoniga liitunud enam kui 40 Eesti ettevõtte tegelike lugude kaudu",selgitas Eesti riigi peakomissar Daniel Schaer.

Et Dubai maailmanäitus algab 1. oktoobril, oli veel tegemist paviljoni pehme avamisega. „Pool septembrit on veel minna ja ehkki suurem osa paviljoni sisustusest on juba paigas, siis väiksemaid ettevalmistustöid ja testimisi teeme viimase hetkeni,“ rääkis paviljoni valmisolekust Eesti esinduse juht Andres Kask.

Riigi sinine esinduspaviljon asub Expo 2020 Dubai südames Mobility alal peaväljaku kõrval. Algselt aasta varem toimuma pidanud Expo 2020 Dubai avab oma uksed 1. oktoobril ja jääb avatuks 2022. aasta märtsi lõpuni.

Andres Sutt ja Dubai maailmanäituse tegevjuht Reem Al Hashimy