Üle-eelmise aasta detsembris kirjutas Ärileht loo sellest, kuidas Saue vallas on suure potentsiaaliga kohas läinud heitluseks. Teisisõnu viis see kohtuteed Rimi ning Veskimöldri Keskuse arendaja. Sündmustesse oli kaasatud ka Coop.

Mõned päevad tagasi tuli avalikuks teade, et Veskimöldre elanikele avati külapood nimega Veski Market. Veskimöldre Kodukeskuse omanik ja Alliku Kaubandus OÜ juht Kaupo Kindsigo tõi välja, et nad panid eriti suurt rõhku toidupoele ning tegid teadlikult ketipoodidest erineva lahenduse.

„Inimeste teadlikkus tarbijana ja lihtsakoeliste ketipoodide valikust oluliselt nõudlikum maitse on kaks põhjust, miks kogukonnapoodidel on väga suur võimalus muutuda lähiajal uueks trendiks,“ rõhutas Veski Marketi toidukaupluse juhataja Anne-Ly Kandelin.

Eeltoodu näitab seega, et soovitud poodi ei saanud rajada Veskimöldri Keskusesse ei Rimi ega ka Coop. Selle asemel rajati sinna hoopiski kodupood Veski Market.

Miks loobus Coop soovitud pinnast? "Kuna vaidlusaluse üürilepingu täitmine ei olnud võimalik, lõpetasime lepingu juba eelmisel aastal. Meie teada opereerib keskuses toidukauplusega kinnistu omanik ise," selgitas olukorda Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido.

Rimi ei saanud esialgselt planeeritud poodi, kuid teekond ei ole nende jaoks veel sugugi läbi. "Vaidlus Veskimöldre kaubanduskeskuse arendaja ning Rimi vahel on veel pooleli ning seetõttu seda paraku rohkem kommenteerida ei saagi," kommenteeris Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats. "Küll aga on vaidluse jooksul erinevate skeemide abil vahetatud keskuse haldajat ning see on omakorda muutnud vaidluse pikemaks ning komplitseeritumaks," lisas ta.

Veski Market OÜ omanikud on Virko ja Kristel Kuusk.

Loe Rimi ja Coopi ning kinnisvaraarendaja heitluse tagamaadest lähemalt siit.