“Kesk- ja Ida-Euroopa on ärikinnisvara mastaabilt mitu korda suurem piirkond kui Balti riigid. Sestap tuli meile mõningase positiivse üllatusena, et Eesti, Läti ja Leedu turule keskendunud EfTEN Capitali pälvis oma ala professionaalidelt sellise tunnustuse. Olen väga tänulik meie klientidele, investoritele ja tiimile, kellega oleme ühiselt 2008. aastast peale pingutanud, et luua kõigile osapooltele väärtust. Väärikas tunnustus teeb meid osati alandlikuks, kuid peamiselt innustab veelgi enam tulevikus pingutama,“ ütles EfTEN Capital AS-i tegevjuht Viljar Arakas.

Euromoney iga-aastane kinnisvarauuring toimus 17. korda ja üle maailma osales seal 3355 valdkonna professionaali, teatas EfTEN.

Arakase sõnul on tiitlile vaatamata EfTEN-i koduturg Baltimaades, kus ettevõte näeb endiselt kasvuvõimalusi. „Septembri alguses tegime EfTEN-i aegade suurima tehingu, ostes Riias 131 miljoni euroga Jaunā Teika bürookvartali. Käivitunud on EfTEN United Property Fund, millega oleme sisenenud elukondliku kinnisvara segmenti ja pakume laiale avalikkusele investeerimisvõimalust, kasvõi 10 euroga kuus,“ lisas Arakas.