„Kaasatud rahasüst on Paywerkile ääretult oluline toote edasiseks arendamiseks ning esimestele turgudele sisenemiseks. Prognooside kohaselt tehakse aastal 2025 juba 30 protsenti e-ostude maksetest „maksa hiljem“ lahendustega. Seetõttu usume, et loodav üleeuroopaline maksekeskus lihtsustab finantsteenuste piiriülest skaleerimist ja tarbijate igapäevast ostlemist,“ sõnas Paywerki asutaja Jan Andresoo.

Paywerk kujutab endast platvormi (PaaS), mis pakub finantsasutustele ja e-kaupmeestele teenust, et need pääseksid ühe platvormi kaudu ligi kogu Euroopa „osta kohe, maksa hiljem“ turule. „Ehkki Euroopa Liidus on ühtne turg, ei liigu finantsteenused tegelikult üle piiri kuigi lihtsalt ega mugavalt, sest regulatiivne keskkond ja tehnoloogiline infrastruktuur on riigiti väga erinevad ning ettevõtetel puudub võimalus kohalikul tasandil krediidiriski hinnata. Paywerki eesmärk on see kitsaskoht lahendada,“ selgitas Andresoo.

Lisaks asutajate rahasüstile investeeris uude start-up’i ka Inbank, saades Paywerkis 30% osaluse. Inbanki tegevjuhi ja juhatuse esimehe Priit Põldoja sõnul otsustas Inbank Paywerki investeerida, kuna „maksa hiljem“ on globaalselt üks kiiremini arenevaid makseviise. „„Maksa hiljem“ lahendustel on ülisuur potentsiaal tõusta lähiaastatel eelistatuimaks makseviisiks e-poodides ostlemisel. Kuna finantsteenuse pakkujana toimetab Inbank samuti „maksa hiljem“ territooriumil, siis usume, et see investeering avab Inbankile uksed Lääne-Euroopa „maksa hiljem“ turule,“ sõnas Põldoja.

Inbanki tegevjuht lisas, et pank jätkab Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel kasvamise strateegiat ning investeering Paywerki annab võimaluse leida kahe ettevõtte vahel olulisi sünergiaid nii senistel turgudel kui ka Inbanki jaoks uutel turgudel.

„E-kaubanduse kiire kasv ja digitaliseerumine on megatrendid, mis muudavad nii ostude tegemist kui ka finantsteenuste pakkumist üle maailma. Investeering Paywerki on nii minu ja Jani kui ka Inbanki panus sellesse uude maailma. Paywerki eesmärk on luua platvorm ja tehnoloogia, mis laieneb üle Euroopa. See on midagi, mida me Inbankiga seni pole saavutanud,“ nentis Põldoja.

Inbanki tegevjuhi sõnul on panga sünergia eri makseteenuste vahendajatega end varem õigustanud. Näiteks on Inbankil 30% osalus ka Eesti populaarseimas makselahendusi vahendavas ettevõttes Maksekeskus.

Paywerki asutajate hulka kuuluvad Jan Andresoo, Priit Põldoja, Erkki Saarniit, Rain Pikand ja Jaak Erm.