Rohkem kui kuus aastat pärast töötaja Yannicki enesetappu on Lidli Prantsusmaa filiaalile esitatud süüdistus surma põhjustamises. Süüdistusest teatas meediale lahkunu vend ja tema ema advokaat.

Juba 2020. aasta alguses oli Aix-en-Provence'i apellatsioonikohus mõistnud Lidlile ebasoodsa töökeskkonna põhjustamisel karistuse ning Lidl oli sunnitud maksma lesele 35 000 eurot, lahkunu pojale 30 000 eurot ja lahkunu emale 25 000 eurot. Nüüd peavad nad ka võtma vastutuse surma eest.

Kohus viitas "juhtkonna väga tugevale survele", mis oli avaldatud lahkunud Yannickile ja tema kolleegidele.

Supermarketit süüdistati juhtimisstiilis, mis julgustas töötajaid "liiga palju tööd" võtma, oodatud oli "kättesaamatute sihtmärkide" tabamine. Laotöötajad "puutusid kokku ülekoormava igapäevase tööga". Pärast töötaja lahkumist palkas Lidl kolm inimest ülesannete täitmiseks, mis ühele töötajale varem usaldati.

Täiendavad süüdistused kiusamises

Nüüd on aga ilmsiks tulnud järgmine süüdistus, mis puudutab samas provintsis asuva filiaali töötajate kiusamist. Seal süüdistatakse Rousseti filiaali juhti kiusamises ning sealne töötaja Patrice kannatas läbipõlemise all, vahendas Patrice advokaat.

Uut süüdistust Lidl kommenteerida ei soovinud ning mainis kõigest, et nende kommentaarid on kohtusüsteemile kättesaadavad.

Palun otsi abi
Kui sinu või kellegi teise elu on vahetus ohus, helista hädaabinumbril 112


Vaimse tervise abiliin: 660 4500, palunabi.ee/vaimne-tervis


Lasteabitelefon: 116 111, lasteabi.ee


Laste ja Noorte Kriisiprogramm lastekriis.ee


Eluliin iga päev 19–7: 655 8088


Hingehoiutelefon ööpäev läbi: 116 123


Veebipõhine nõustamine: peaasi.ee ja lahendus.net


Kriisitelefon, ööpäevaringne: 1247


Ohvriabi, ööpäevaringne: 116 006


Perearsti nõuandetelefon: 1220


Erakorraline psühhiaatriline abi on kättesaadav suuremates Eesti linnades ööpäev läbi