Püstita eesmärgid


Esmalt tuleks endale paika seada selge eesmärk, miks sa üldse investeerimisega algust teed. See aitab sul paremini aru saada ja otsustada, kuhu ja kui pikaks ajaks raha investeerida.

Kas sinu eesmärk on panna raha kasvama, et pensionieas mugavalt ja probleemivabalt ära elada või soovid näiteks pikemas perspektiivis luua endale passiivse tuluallika, et saaksid põhitööst loobuda? Või on sinu eesmärk hoopis teenida tulu lühema perioodiga?

Neist plaanidest selgub, kui kaua sul on aega, et oma raha kasvatada. Teadagi on investeerimine tegevus, mis sind üleöö rikkaks ei tee — investori kasuks räägib just nimelt aeg ja järjepidevus.

Nooremas eas investeerimisega alustades ja sellega püsivalt tegeledes on võimalik mõne aastakümnega teenida vägagi arvestatav summa. Loomulikult ei tähenda see veel, et vanemana alustades oled hiljaks jäänud. Tuleb lihtsalt järgida natuke teist „kava”. Ehk kõige olulisem on esmalt panna paika investeerimisstrateegia.

Uuri ja õpi alati lisa


Ilma eelnevate baasteadmisteta ei tasu kindlasti investeerima asuda. Info kogumiseks leiab alati internetist suure hulga erinevaid investeerimisalaseid artikleid ja blogipostitusi, mis on täiesti tasuta lugemiseks. Abiks on ka põhjalikud juhendid investeerimisega alustamiseks, mis teevad sulle põhitõed selgeks. Paraku on saadaval ka palju ebatäpset infot ja pakkumisi, millega õnge minna ei maksa. Enne investeerimisotsuse tegemist uuri erinevaid allikaid ja tausta.

Samuti korraldatakse aeg-ajalt investeerimisteemalisi veebiseminare ja konverentse, aga ka siin tuleb kindlasti veenduda nende korraldajate usaldusväärsuses.

Sama soovitus kehtib ka, kui kuulata oma tuttavate ja sõprade nõuandeid, kogemusi ja soovitusi. Küsige kindlasti nõu ja selgitusi asjatundjatelt, neid on mõistlik järgida ning neist õppida.

Ole valmis riskima


Seda on tõenäoliselt kõik juba kuulnud, ent kordame veel kord — investeerimisega kaasnevad ka teatud riskid. Just seetõttu tuleb enne investeerimist läbi mõelda, kas oled valmis ka oma investeeritava summa kaotama. Võimalik, et saamata jääb vaid investeeringult oodatav tulu, aga halvemal juhul võid kaotada ka investeeritud summa. Kui sa ei ole nõus suurema summaga riskima, tuleb valida passiivsemad ja madalama riskitasemega investeeringud. Kuid pea meeles, et sellisel juhul on ka saadav tulu väiksem.

Kõrgema riskitasemega investeeringute puhul on sul võimalik suuremat tulu teenida, aga sellega kaasneb loomulikult ka suurem tõenäosus raha kaotada. Kindlasti ei tohiks sattuda kohe paanikasse, kui avastad, et sinu investeering on kahjumis. Investeerimisturul on pidevalt mõõnasid ja tõuse, mistõttu ei ole tihtilugu kõige arukam esimese hooga kohe müüma hakata.

Riskide maandamiseks on mõistlik oma investeeringuportfelli hajutada. See tähendab, et validki oma portfelli nii madalama kui ka kõrgema riskitasemega investeeringuid.

Tutvu Kreditex Ühisraha investeerimisvõimalustega lähemalt siin.

Edukat investeerimist!
Kreditex Ühisraha
www.kreditex.ee

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.

Jaga
Kommentaarid