eAgronomi tootejuht Al William Tammsaar ütleb oma tööst rääkides, et talle on väga oluline töökohaga seotud missioonitunnetus. Ettevõtjatele pakutav võimalus süsinikukrediidi ostmiseks aitab toetada Eesti põllumajanduse ja toidutootmise jätkusuutlikkust. Praktikad, mis aitavad põllumehel süsinikku mulda siduda, parandavad ka muldade kvaliteeti ja võimaldavad tulevikus väetise kasutamist vähendada.

Teaduslikult tõestatud ja toimiv süsinikuprogramm toetab kohaliku põllumajanduse ning samas ka terve ökosüsteemi arengut ja aitab vähendada kemikaalide kasutust.

Avatud juhtimisstiil

eAgronomis kolm ja pool aastat töötanud Al William Tammsaar iseloomustab oma töökohta väga toetava ettevõttena. Eriti tugevalt tundis ta seda siis, kui tööga paralleelselt magistriprogrammi läbis ning magistritööks oma ettevõttega seotud teemad valis – abi ja toetust koges ta nii ajaplaanimise kui ka tööks vajaliku info hankimise suhtes.

Al William Tammsaarele sümpatiseerib eAgronomi avatud juhtimisstiil. Ettevõttel on igal nädalal koosolek ja see peetakse reede õhtupoolikul – seal saavad kõik osalejad ülevaate sellest, mis on parajasti teoksil, milline on ettevõtte majanduslik seis ning kuidas on suhted võetud eesmärkidega.

„Ainuke info, mida ei jagata, on klientide isiklik, aga kõik, mis puudutab ettevõtte iganädalast käekäiku, näiteks finantsülevaated ja info selle kohta, kuidas ettevõte kasvab, on kogu aeg kõigile töötajatele teada,” jutustab Tammsaar.

Ta lisab, et ettevõtte juhtimisstiil pole hierarhiline – kõigil töötajatel on õigus aruteludes kaasa lüüa ja nende seisukohti nii eriala kui ka töökorralduse suhtes võetakse arvesse.

Al William Tammsaar ütleb, et hindab kõrgelt ka asjaolu, et tarkvaraarendajate töö on alati seotud selle tähendusega – kohtumisele klientidega kaasatakse ka tarkvaraarendaja, et tal oleks selge ettekujutus, kelle jaoks ta töötab ja mis on tema töö sisuline eesmärk. „See muudab töötamise tähenduslikumaks ja parandab ka tulemusi,” on tootejuht kogenud.

Kodu- ja lemmikusõbralik töö

„Võtsin koroonalukustuse ajal varjupaigast koera. Harjusin kodus töötama, sotsialiseerisin koera ning sain aru, et selline töö- ja elustiil sobib mulle,” kirjeldab Tammsaar oma igapäevaelu.

Kodus töötamine on eAgronomis võimalus, mitte kohustus. Firmal on Tartus suur kontor ja kõik, kes tunnevad, et seal töötamine sobib neile paremini kui kodus, võivad alati sinna minna. Alati tähendab siinjuures tõesti alati – kui tegu pole kliendisuhtluse või kiire tähtajaga tööga, võib töötada ööpäeva mistahes tundidel ja puhata just siis, kui ise soovitakse.

Kui aga juba lemmikloomadest juttu tuli, siis sõbralik loomkaaslane on lubatud ka kontoris – ruumi on piisavalt isegi juhuks, kui sinna satuvad korraga kaks koera või hoopis koer ja kass.

eAgronom
eAgronom on peamiselt tarkvara ja süsinikukrediitidega tegelev ettevõte, mille klientideks on teraviljakasvatajatest põllumajandusfirmad.
 

Teraviljakasvatajatele pakutakse ainulaadset teenuste kombinatsiooni: 
süsinikuprogramm, agroäriline nõustamisteenus ja põllumajandusettevõtte haldustarkvara, mis võimaldavad tootjatel enda ettevõtteid jätkusuutlikult majandada ja kaitsta loodust. eAgronomi platvormil hallatakse üle miljoni hektari teraviljapõlde Euroopas ja väljaspool.

Samavõrd toetav nagu informatsiooni jagamisel ja kasutamisel, on eAgronom ka ajakasutuse suhtes. Klienditoe töötajad peavad olema kindlaks määratud tööajal alati olemas, kuid tarkvaraarendajate töötunde ei loe keegi.

„Me teame, et läbipõlenud arendaja head tööd ei tee. Seepärast eeldame, et igaüks võtab enesele nii palju puhketunde, kui ta produktiivseks tööks vajab. Keegi neid ei kontrolli ja üles ei kirjuta – meil ja meie klientidel on vaja konkreetseid tulemusi, mitte arvuti taga istutud aega,” selgitab Al William Tammsaar.

Tarkvaraarendustöö puhul on ühtviisi hinnatud nii lõokese kui ka öökullitüüpi inimesed – reeglina võib igaüks valida just sellise töötamise aja, mis tema enda jaoks kõige mugavam ja tulemuslikum on.
eAgronom panustab ka oma töötajate kvaliteete vaba aja veetmisesse ja enesearendusse. Kõigile töötajatele kehtib nii sporditoetus kui ka ettevõtte tagatud õigus audioraamatute kuulamiseks. See loob mugava võimaluse nii juurdeõppimiseks kui ka ilukirjanduse nautimiseks.

Ühine reis liidab kaugtöötajad meeskonnaks

Üheks sagedaseks mureks, mida kaugtööga seoses välja tuuakse, on oht, et töötajad jäävad üksteisele võõraks ning õla- ja tiimitunne kaovad ära.

eAgronom on sellele probleemile leidnud väga mõnusa lahenduse – kord aastas töötab terve kollektiiv nädal aega mõnes välisriigis. Ühine töötamine ja koos veedetud vaba aeg ning kolleegidega suhtlemine hoiab töörühma koos ja suhted head. Selle loo valmimise ajal töötas eAgronomi seltskond parajasti Prantsusmaal.

Jaga
Kommentaarid