Millega tegeleb ettevõte TietoEVRY?

TietoEVRY on põhjamaade suurim täislahendusi pakkuv IT-ettevõtte, kus töötab 24 000 eksperti. Eestis on meil 150 töötajat. Peamiselt tegutsevad meie inimesed Tallinna ja Tartu kontorites, osalt aga ka teistes Eesti linnades, toetades konkreetse piirkonna kliente. Igapäevaselt tegeleme IT-alaste arendus-, nõustamis-, hooldus- ja haldusteenustega nii era- kui ka avalikule sektorile. Meie tooteportfellis on pangandus- ja liisingutarkvara, oleme Microsofti majandustarkvara D365 partner ning meie inimesed löövad kaasa TietoEVRY rahvusvahelises töös.

Juba IT-valdkond ise on üsna atraktiivne, aga kuidas teie ettevõte seda veel soodustab?

IT on innovaatilisuse poolest kindlasti atraktiivne ja samas on ka konkurents tööjõu pärast turul aina kasvanud. Meie inimesed ise on välja toonud, et TietoEVRYs saavad nad teha tööd, mis päriselt ühiskonnas midagi muudab ja mõjutab. Arendame ja hooldame infosüsteeme, mida suure tõenäosusega kasutavad nemad ise või nende lähedased nii haridus-, tööstus-, finants- kui ka põllumajandusvaldkonnas. Paljud meie töötajad annavad oma panuse e-riigi arendamisse, kuid hinnatakse ka koostööd rahvusvahelisel tasandil, mis liidab kokku väga erinevate valdkondade teadmised ja kogemused tööstusest finantssektorini. Oleme esindatud 90 riigis – tänu sellele on meil teadmised ja kogemused peaaegu kõigist elu- ja ärivaldkondadest ning palju praktilist kogemust, mida omavahel jagada. Oma tegevuses pöörame olulist tähelepanu ka keskkonnasäästlikkusele ja oleme mitmete innovaatiliste lahenduste teerajajad, mis annab meie inimestele võimaluse olla uusimate arengute lähedal.

Mida te ettevõttena oma töötajatele pakute?

Töötajate heaolu on meie jaoks äärmiselt oluline. Usume, et rahulolevad töötajad on ka kliendirahulolu aluseks. Hetkel täiendame töötajate hüvede paketti, et seda muutunud olude ja ootustega rohkem kooskõlla viia. Sellesse protsessi on kaasatud ka meie töötajad.

Täna on meie hüvede paketis spordi, massaaži, psühholoogi, spaa ja sporditarvete kompensatsioon. Töötajad saavad lisaks tavapärasele tervisekontrollile käia eriarsti juures või teha analüüse. Kompenseerime ka hambaravi ja hüvitame haiguspäevi alates esimesest päevast 100%. Sellele lisanduvad täiendavad vabad päevad nii staaži alusel kui ka erinevate oluliste sündmuste puhul. Õppuritele pakume õpikulude kompenseerimist. Tähistame erinevaid tähtpäevi, isikliku elu sündmusi, korraldame nii virtuaalseid kui ka füüsilisi üritusi ning peame meeles töötajate lapsi. Paindlik tööaeg ja -koht olid meie juures soositud juba enne pandeemiat. Kontoris on töötajatel võimalik nautida massaažitooli, mängida pinksi, köögis on alati olemas müslid, mahlad, kohv, tee ja muudki. Meile meeldib ka töötajaid üllatada jäätiste, smuutide, kringlite või muu hea ja paremaga kontoris ning kui töötajad on rohkem kodus, oleme saatnud koju tervisepakke või toidukulleri krediiti. Hiljuti läbis uuenduskuuri meie kontor, mis põhineb nüüd tegevuspõhisel kontseptsioonil, kus on vaikusealad, koostööalad, paindlikud töökohad jne.

Kõige olulisem on aga hoopis inimlik aspekt, mida meie töötajad enim hindavad. Väga paljud TietoEVRY inimesed toovad välja oma toredaid kolleege. Oleme väga uhked meeskondade üle, kus inimesed üksteist toetavad ja abistavad.

Millistest üldistest väärtustest TietoEVRY lähtub?

Meie põhiväärtuseks on siiras suhtlus, mis hõlmab austust kõigi vastu, avatust suhtlemisel ja tagasiside andmisel. Peame oluliseks ka koostööd nii tiimides kui ka üle riikide, pidevat arengut nii ettevõtte kui inimesena ja kliendile orienteeritust. Oleme selgelt paika pannud ka selle, mida need sõnad igapäevases töös tähendavad.

Olete saanud erinevaid märgiseid – tervisliku töökoha võrgustik, kaugtöö tegija, vastutustundliku ettevõtluse märgis, mitmekesisuse märgis jne. Mis on teid nende märgisteni viinud?

Oleme aastaid aktiivselt panustanud sellesse, et meie juures oleks inimestel hea töötada ja nii saaks särada maksimaalne võimekus. Usume ka sellesse, et mitmekesine meeskond loob parimaid tulemusi – meie juures töötab väga erineva tausta, ea ja rahvusega inimesi. Meil on väga hea meel tunnustuse üle, kuid eelkõige teeme igapäevaselt tööd nii, et võidaksid nii meie inimesed, ühiskond kui ka keskkond, kus toimetame. Usume, et just see ongi need märgised meile toonud.

Millised muutused või uuendused teil ettevõttes hetkel käsil on?

Viimase aasta ärilised muutused on muutnud konkreetsemaks ja fokuseeritumaks meie tegevussuundi. Lähiajal tahame jätkata nii olemasoleva äri kasvatamist kui ka panna senisest suuremat rõhku tööstuse ja logistika digitaalsele arendamisele läbi süsteemide uuendamise, integratsiooni ja andmekvaliteedi. Pakume oma klientidele ka partnerlust Microsoft Dynamics 365 majandustarkvara juurutusel Eestis. Töötajatega seonduvalt on meie järjepidevalt olulises fookuses töötajate rahulolu ja heaolu edendamine, mille raames tegeleme lähiajal töökeskkonna uuendamise, värskendatud kultuuriliste põhimõtete juurutamise ning täiendatud hüvede paketi teemadega. Pöörame tähelepanu ka koroonaga seotud uuendusvajadustele.

Kindlasti on TietoEVRYs väga palju põnevat, milles osaleda ning oleme paindlikud ja avatud uuendustele. Hea meelega võtame oma tiimi särasilmseid, entusiastlikke ja tegutsemistahtega inimesi, kes tahavad koos meiega teha maailma ja Eestit veel paremaks.

Jaga
Kommentaarid