McDonald's on mänguasjaturul suur tegija, kes ostab aastas kokku üle miljardi mänguasja üle maailma. Nüüd teatas kiirtoidukett, et viib järk-järgult fossiilkütustest valmistatud plastist mänguasjad üle taimsetele materjalidele. Ka einega kaasatulevad raamatud või voldikud tulevad edaspidi keskkonnasäästlikemast materjalidest. USA-s tulevad uued keskkonnasõbralikumad mänguasjad käiku juba uue aasta jaanuarist. Ülemaailmne muutus saab juured alla hiljemalt 2025. aastaks.

"Oleme seepärast pidanud muutma kogu tarneahelat," ütles ülemaailmse turunduse asepresident Amy Murray, "See on olnud tohutu ettevõtmine." Frantsiisirestoranidele jäävad lelude hinnad ettevõtte sõnul samaks.

Ettevõtte sõnul väheneb nende fossiilkütustel põhineva plasti kasutamine ligikaudu 90% võrreldes 2018. aastaga. Võrdlusena on see sama, kui igal aastal tõrjuks igaveseks oma elust plasti välja 650 000 inimest.

Inimesed olnud rangelt vastu McDonald'si plastmassi hullusele
Ettevõte on sattunud Happy Meal'i mänguasjade pärast tarbijate surve alla. 2019. aastal allkirjastasid sajad tuhanded inimesed petitsiooni, kus palusid kiirtoiduettevõttel lõpetada mänguasjade jagamise, mis on valmistatud erinevat tüüpi plastist või materjalide kombinatsioonist. Teisisõnu sellistest, mis ei ole sageli ringlusesse võetavad.

McDonald's on püüdnud varem oma mänguasju ka taaskasutada. Nimelt kogus ettevõtte 2018. aastal Jaapanis kümme nädalat kokku üle miljoni kasutatud plastikmänguasja ning pani need taas käiku.