Yolo on rahvusvaheline ettevõte, mille juhtimine ja põhiline arendustöö toimuvad Eestis. Praegu töötab ettevõttes rohkem kui 600 töötajat 49 rahvusest. Lisaks Eestile asuvad suuremad kontorid ka Ukrainas, Filipiinidel, Austraalias ja Brasiilias. Ettevõte sai alguse rohkem kui kümme aastat tagasi online-pokkeritoote ehitamisest, millele lisandusid aastate jooksul esimene litsentseeritud online-krüptokasiino maailmas, spordiennustuste portaal, online-kasiinomängud, investeerimisfond, kasiino live-stuudio ja palju muud.

„Meie plussiks on, et ehitame enamiku süsteemid ja tooted algusest peale ise ning toetume kolmandatele osapooltele äärmiselt vähe – see annab ühelt poolt vabaduse mõelda suurelt ja julgelt, teisalt annab meie töötajatele hindamatu kogemuse olla iga põneva toote sünni juures sõna otseses mõttes algusest valmimiseni. Näiteks töötame hetkel sisemise raamatupidamissüsteemi kallal. Kogu meie ökosüsteem toimib suuresti tänu meile endale,” tutvustab Yolo Groupi tegevust personalijuht Piret Ploom.

„Oleme enamat kui pelgalt iGamingu ettevõte, meie tegevusvaldkond on aastate jooksul kõvasti laienenud ning seetõttu otsustasime ka hiljuti muuta oma nime Coingaming Groupist Yolo Groupiks. Yolo esindab meie jaoks lihtsat põhimõtet, mida rakendame nii äris kui ka tööandjana – sul on ainult üks elu, võta sellest parim, mis võtta annab, unista suurelt, võta riske, tee kõik oma hullud ideed teoks ja naudi kogu protsessi! Töö peab olema nauditav ja fun, sest ilma selleta ei teki progressi ning töö ei ole pooltki nii tulemuslik.”

Mis teeb Yolo eriliseks?

„Eestis ei ole tegelikult väga palju neid ettevõtteid, kus korraga keskendutakse nii paljudele erinevatele toodetele ja tegutsetakse nii erinevates valdkondades, sealhulgas paneme palju rõhku just innovatsioonile. IT-talentide jaoks on kindlasti atraktiivne see, et oleme üks väheseid ettevõtteid, sealhulgas esimesi Eestis, kes kasutab programmeerimiskeelena Elixiri. See annab arendajatele võimaluse õppida ja töötada millegi uudsega ning luua oma community just siin meie juures,” räägib Ploom.

Ta lisab, et lai tegevusvaldkond loob rohkelt võimalusi põnevaks ja edukaks karjääriteeks nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. „Jah, võib öelda, et seda kõike pakuvad paljud, aga siin on karjäär päriselt ka võimalik ning väga kiiresti. Väga inspireerivaks näiteks on meie ettevõtte tegevjuht Maarja Pärt, kes alustas rohkem kui kümme aastat tagasi ettevõttes praktikandina ja nüüd juhib kogu ettevõtte tegevust. Olen ise olnud ettevõttes alla aasta, kuid sain võimaluse juba pärast esimest viit kuud asuda juhtima ettevõtte personalitiimi ja valdkonda. See usaldus ja tugev toetus on midagi, mida ma poleks kunagi osanud oodata! Aga see on üks näide, et kui oled õiges kohas ja teed, mida naudid, jõuavad õiged asjad sinuni.”

Kui teised ettevõtted pakuvad oma töötajatele pikka nimekirja erinevatest hüvedest, on Yolo võtnud mõnevõrra teise lähenemise. „Tahame eelkõige panustada heasse töökeskkonda. Jah, meil on jõusaal, ergonoomilised lauad ja toolid, mõnus suur terrass, oma kohvik, sleeping pod’id, värsked puuviljad ja karastusjoogid ja nii edasi, aga inimesed ei tule tööle selleks, et massaažitoolis mõnuleda ja apelsini süüa. Nad tulevad siia selleks, et koos sarnase mõtteviisiga inimestega midagi suurt korda saata, isiklikult areneda ja klišeelikult kõlades muuta maailma. Seega meie eesmärk on pakkuda keskkonda, kus inimesed saavad seda kõike teha. Hüved on olulised, aga võtmeks on personaalne lähenemine. Kõik ei taha lisapuhkusepäevi, samal ajal kui teiste jaoks on see oluline. Me oleme nii mitmekesised, seega peame mõtlema ka mitmekesiste lahenduste peale.”

Kuigi ettevõte on viimaste aastate jooksul kasvanud rohkem kui 200 töötaja võrra, on suudetud siiski säilitada start-up’ilikku mõttemalli ning flat-struktuuri, kus kõigi uksed on alati teineteisele heade mõtete ja avatud suhtluse jaoks avatud. Heade ideede ellu viimise toetamiseks korraldab ettevõte esimest korda sel sügisel hackaton’i. Lisaks toimuvad ettevõttes erinevad arenguprogrammid, sisemised koolitused ja muidugi palju erinevaid meelelahutusüritusi. Lisaks meeldib ettevõttele erinevate ettevõtmiste toetamise kaudu ühiskonnale tagasi anda, eriti südamelähedaseks on sisemine heategevusgrupp, läbi mille toetatakse aastas väga erinevaid abivajajaid üle Eesti.

Suured ambitsioonid ja kasvuplaanid

„Kandidaadid küsivad minult tihti, et miks nad peaksid Yologa liituma. Ja ma vastan alati – ei peagi. Ükskõik, kas sinu jaoks on oluline kiire kasv, innovatsioon, ägedad inimesed, hea väärtuspakkumine – seda leiab ka teistest ettevõtetest. Kõige olulisem on see, kuidas end meie ökosüsteemis tuntakse. Minu jaoks ütleb see kõik,” räägib personalijuht. „Sattusin ise ettevõttesse täiesti juhuslikult, suutsin isegi esimese töövestluse maha magada … piinlik. Aga see hetk, kui kontoriuksest sisse astusin, olin müüdud. Ja see tunne on mul tänaseni. Ja täpselt seda sama soovin ma kõigile meie praegustele ja tulevastele töötajatele.”

Keda Yolo otsib? Ettevõte, mille DNA koosneb sõnadest kiire, lõbus ja õiglane, ei saagi otsida midagi muud kui „näljaseid” inimesi, kes tahavad areneda ja panustada ambitsioonika missiooni elluviimisse. Arvestades, kui kiirelt meie keskkond areneb, ootab Yolo inimesi, kes on avatud ja paindlikud, orienteeritud lahendustele ning piisavalt julged, et meiega koos kuuni põrutada! Sama lai, nagu on Yolo tegevusvaldkond, on ka erinevad rollid, kuhu inimesi otsime – oled huvitatud IT-st, tootejuhtimisest, klienditoest või turundusest, siin on võimalusi igaühele. Välistalentidele pakume tuge Eestisse ümberasumisel ja sisseelamisel. Nagu eespool mainitud, meie kogukond on väga mitmekesine, mistõttu võime anda 100% garantii, et Eestisse kolimise protsess saab olema toetatud!

Loe Yolo Groupist ja tööpakkumistest lähemalt aadressilt https://yolo.group.

Jaga
Kommentaarid