Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa sõnul on Eesti Energia otsus viia Enefit Green börsile igati tervitatav. "Tänaseid elektrihindu vaadates võib öelda, et sektor lausa kisab uute investeeringute järele, mis tooksid turule odavama hinnaga toodetud keskkonnasõbralikku elektrit," tõdes ta.

Börsile minnes suureneb Eesti Energia võimekus kaasata investoritelt raha, et arendada uusi taastuvenergia projekte ning rajada uusi tootmisseadmeid, mille tulemusena vähenevad elektriarved.

"Kliimamuutuste vastu võitlemine pole ainult riigiasutuste, keskkonnakaitsjate ja ettevõtjate pärusmaa. Investorid, ennekõike Eesti rahvas ja ka pensionifondid, saavad selle IPO-ga võimaluse anda oma panuse keskkonnasäästlike tehnoloogiate rakendusse ja seeläbi panustada otseselt kliimamuutustega võitlemisse," selgitas Aas.

Lisaks elektri tootmisele tegeleb Enefit Green ka soojuse tootmise ja perspektiivis ka jahutusega. "Need mõlemad on olulised valdkonnad, mis vajavad samuti investeeringuid ja on olulised meie energiamajanduse dekarboniseerimisele, et hoiaksime õhu puhtamana ja hinnad madalamad," ütles ta ning lisas, et kuivõrd investoritel on võimalik oma investeeringult teenida ka dividende, siis panustab seega IPO-le minek eestlaste jõukuse kasvu.