Küsimustele firma kohta vastas Malwarebytesi asepresident Fernando Francisco. Portugali päritolu mees elab kohaliku kontori avamisest saadik Eestis. Tema ülesandeks on lisaks kontori juhtimisele firma arengustrateegia kavandamine ja elluviimine.

Kes te firmana olete ja mis teid eriliseks teeb?

Malwarebytes asutati Ameerika Ühendriikides 2008. aastal, kuna konkurentide tooted ei saanud oma klientide kaitsmisega hakkama. Malwarebytesi asutajad nägid siin võimalust arendada uusi tehnoloogiaid, mis muudavad üldist arusaama viirusetõrjest ja selle toimimisest.
Alates sellest ajast on meie toode kasvanud ja arenenud – süsteemi pääsenud pahavara eemaldamine, seadmete kaitsmine, pidevalt täienev ennetustöö… Nüüdseks tegeleme palju rohkema kui lihtsalt viiruste tagajärgede leevendamisega ning oleme küberturvalisuse ja privaatsuse tagamise vallas esirinnas.

Meie kroonjuveel on Remediation Engine. Selle efektiivsuse tõestamiseks oleme loonud lehe Remediation Map, mis näitab seda, kui tihti likvideerib Malwarebytes ohu, millega konkurent hakkama ei saanud. Kaart ise ja selle taga peituv toimimise loogika on nähtavad veebilehel www.malwarebytes.com/remediationmap.

Me oleme pidevalt uuendamas oma lahendusi, et konkurentidest ees püsida ja vähendada väärtusliku info sattumist valedesse kätesse. Lisaks viirustele on levinud rünnakud ka „õngitsemine“ ehk kasutajate andmete omandamine legitiimse välimusega veebilehtede abil ning väljapressimine näiteks tundlikke andmeid varastades või vajalikke andmeid krüpteerides ning nende dekrüpteerimise eest raha nõudes.

Kuivõrd meie tooted on heas mõttes robustsed ja hõlpsad kasutada ning meie tehnoloogia on efektiivne ja toimib erinevatest seadmetest kuni pilveni välja, usaldavad meid nii suured kui väikesed ettevõtted, nii koolid kui haiglad – ja isegi valitsusasutused.

Suurim erinevus konkurentidest on see, et Malwarebytes ei vaja ohu tuvastamiseks pahavarast „näidist“, et seda ära tunda. Meie tehnoloogiat juhib tehisintellekt, ohte tuvastatakse ka käitumispõhiselt – kui näiteks mõni programm hakkab oma tavapärastest raamidest väljaspool toimetama, võetakse see kohe luubi alla.

Meie toote arendamise ja parendamisega tegelevad sajad arendajad, uurijad ja uuendajad. Ja nende kõigi eesmärgiks on tuua küberturvalisus absoluutselt iga viimase kasutajani, noorest nutientusiastist tema vanavanemateni.

Miks just Eesti?

Firma peakontor asub Ameerika Ühendriikides Räniorus ehk Silicon Valleys, kuid kuna sealt vajalike andekate arendajate leidmine muutus üha raskemaks, otsustasime tulla Eestisse. Siin on talente palju, samuti ka lähiriikides. Praegu on Malwarebytesil kontoreid veel ka Austraalias ja Singapuris.

Tallinna suur eelis on see, et siia saab meelitada talente ka lähiriikidest, nagu Poola, Ukraina ja Venemaa – see tegi Eesti eriti atraktiivseks. Siia „kolida“ aitas EASi Work in Estonia programm. Enne koroonapandeemiat oli võimalik nädalaga inimene tööle võtta – tööpakkumise maailma teise otsa saatmisest inimese Eesti kontoris sisse seadmiseni. Aasta tagasi töötas Eesti kontoris 70 inimest, kellest umbes pool on eestlased.

Eesti kontori peamiseks tööks on tarkvaraarendus ning rakenduste automatiseeritud testimine. Hetkel töötavad mitu meeskonda eri platvormidel – Windows, iOS, Android ja Cloud.
Kuidas on Malwarebytes töökeskkonnana?

Põhilised programmeerimiskeeled, mida potentsiaalne töötaja oskama peab, on Objective-C, Swift, JavaScript, Java ja C++. Meie pakutavaid ametikohti leiab aadressil jobs.malwarebytes.com/office/tallinn.

Meie juurde tööle tulles pakume lisaks väga heale töötasule tervet paketti hüvesid, muuhulgas premeerime firma aktsiatega. Töötajatel on erinevate programmide raames võimalus areneda nii tööalaselt kui ka isiklikul tasandil.

Meie töökeskkond toetab kasvu, arengut ja ennekõike lõbutsemist! Lisaks pakume töötajatele näiteks laiaulatuslikku tervisekindlustust, spordikompensatsiooni soovitud trennis käimiseks ja eri boonuseid selle eest, kui nad meile potentsiaalseid uusi talente toovad.

Hetkel on kontor pandeemia tõttu kuni järgmise aasta veebruarini kinni ning me plaanime pärast kontori taasavamist rakendada tööl käimiseks nii-öelda hübriidmudelit, mis pakub vaheldust kodukontori ja päris kontori vahel. Meie kontor paikneb sadama lähistel ning sealt avaneb suurepärane vaade nii vanalinnale kui merele.

Ja kui kontor jälle lahti on, on köök alati lookas suupistetest, jookidest, puuviljadest ja mitmetest lõunasöökidest. Üldiseks lõõgastumiseks korraldame ka loomulikult üritusi – meil on lisaks jõulupeole näiteks oma suvepäevad.

Kuid mis põhiline – küberturvalisus on kogu meie ühiskonna taustsüsteemi toimimises võtmetähtsusega ning ma ei liialda, kui ütlen, et meie töötajad annavad oma panuse maailma paremaks muutmisse.

Eesti meeskonda otsimegi peamiselt andekaid tarkvarainsenere, kes soovivad olla osa sellest – olgu ta siis kogenud arendaja või tulemas esimesele praktikakohale. Kui Sul on oskused, motivatsioon ja õige suhtumine, sobid meie juurde. Meie missioon on vabastada inimesed ja ettevõtted küberrünnakute ikkest, et nad saaksid õitseda!

Jaga
Kommentaarid