Sertifitseeritud tarkvarainseneri Andrej Mikhailovi sõnul teevad need tahvelarvutid silmapaistvaks just nende omavahelised erinevused ja see, milliseid uusi võimalusi nad kasutajale pakuvad.

Kompaktne ja veelgi kiirem iPad mini

Nagu ka eelmise põlvkonna mudelitele omane on olnud, on uute iPadi tahvelarvutite tunnuseks samuti tippkvaliteet, funktsioonide mitmekesisus ning lihtne ja mugav kasutus. Uus 8,3-tollise Liquid Retina ekraaniga iPad mini on läbi teinud suuri muutusi. Selle omaduseks on täisekraani disain, kompaktsed servad ja meeldivalt kumerad nurgad.

iPad mini võimas A15 Bionic protsessor on teinud tahvelarvuti 40% võrra kiiremaks ja Neural Engine on muutnud masinõppe senisest kaks korda tempokamaks. See uus tahvelarvuti võimaldab luua silmatorkavat sisu, tagades sujuva tööprotsessi ressurssinõudvate rakendustega, nagu Photoshop ja muud kõrgetasemelised rakendused.

Nüüd kuni 80% kiirema graafikaga on sul võimalus lasta valla oma loomingulisus, mängida kõrgete nõudmistega arvutimänge ja nautida erakordselt teravat videokvaliteeti.

Kaaludes vaid 293 grammi, võtab iPad mini väga vähe ruumi sinu selja- või käekotis, nii et saad seda mugavalt igal pool kaasas kanda. Tahvelarvuti suurus on sobilik nii lugemiseks, veebis surfamiseks kui ka videote vaatamiseks. Kümnetunnine aku kestvus tagab sulle tahvelarvuti kasutamisvõimaluse peaaegu terveks päevaks.

Center Stage’i funktsiooniga varustatud 12 MP ultra-lainurkobjektiiviga esikaamera on ülimalt tarvilik videokõnedeks klassikaaslastega, vestlusteks perega ja konverentsideks kolleegidega, tagades, et püsid alati ekraani keskplaanis, mis tahes tegevus sul parajasti käsil juhtub olema. 12 MP lainurkobjektiiviga tagakaamera on täiuslik kvaliteetsete fotode salvestamiseks, kuna funktsioon True Tone Flash aitab saavutada erakordset pildikvaliteeti isegi hämaras keskkonnas. Kõrgetasemelise helikvaliteedi tagavad integreeritud horisontaalsed stereokõlarid.

Samas tagab True Tone’i mitmekülgse ekraanitehnoloogia P3 Wide Color värviskaala piltidele ja
tekstidele silmasõbraliku valgusefekti, ükskõik millises keskkonnas juhtud viibima.

Et võtta iPad minist maksimumi, soovitame kasutada teise põlvkonna Apple Pencilit, mille lihtne ühendamine tahvelarvutiga käib magneti abil ja mida saab laadida juhtmevabalt. Niiviisi on märkmete tegemine, dokumentide koostamine, joonistamine ja oma parimate ideede kohene salvestamine lihtne ning tõhus. USB-C pesa võimaldab ühendamist teiste lisatarvikutega ja seadme laadimist.

Nii iPad mini kui ka uus iPad lubavad mõlemad 5G ühendust.

Seade on saadaval neljas erinevas värvitoonis (roosa, lilla, kosmosehall ja tähevalge) ning kahes erinevas mahus (64 GB ja 256 GB).

Uuendatud ja taskukohane iPad on mõeldud kõigile

Tänu teravale 10,2-tollisele Retina ekraanile pakub uus iPadi tahvelarvuti ülimat visuaalset mitmekülgsust ja sobib seetõttu ideaalselt igaks tegevuseks, olgu selleks õpingud, töö tegemine, mängimine, lugemine või videote vaatamine. Selle 487-grammine kerge kaal teeb seadme igapäevase kaasaskandmise mugavaks ja muretuks.

Tahvelarvuti võimsus põhineb A13 Bionic protsessoril, mis võimaldab teha kõike kiiremini kui varem, olgu selleks sõnumineerimine, surfamine või mitme rakenduse samaaegne kasutamine. Selle 20% võrra parem graafika kvaliteet on silmale tunda, kui oled süvenenud arvutimängu või töötad intensiivselt fotode, videote või muu visuaalse sisu kallal. Lisaks saad kasutada paljunõudvaid rakendusi, nagu Adobe Fresco ja Procreate, nende täies hiilguses.

Spetsiaalne True Tone’i tehnoloogia tagab, et ekraanivärvide kuva tundub loomulik, olenemata sellest, millises keskkonnas viibid, määrates kõige sobilikuma ekraani eredustaseme, et vähendada silmade ebavajalikku pingutamist. Vastupidav kümnetunnine aku kestvus tagab sulle tahvelarvuti kasutamise peaaegu terveks päevaks.

Samuti on edasi arenenud iPadi kaamerad. 12 MP ultra-lainurkobjektiiviga esikaamera võimaldab teha kvaliteetseid pilte, sobides ideaalselt selfide või grupifotode tegemiseks. Lisaks on sellel nüüd juures spetsiaalne Center Stage’i funktsioon, mis tagab, et püsiksid ka ringi liikudes või kõndides alati video keskplaanis. Ühtlasi tagavad kvaliteetsed stereokõlarid parima kogemuse nii videokõnedeks, konverentsideks kui ka audiolindistuste kuulamiseks. 8 MP lainurkobjektiiviga tagakaamera võimaldab tabada igat pilti ja videot kõige teravama kvaliteediga.

iPad on saadaval kahes värvitoonis – kosmosehall või hõbedane – ja kahes mahus – 64 GB või 256 GB. Ühtlasi võimaldab iPad kasutada ka esimese põlvkonna Apple Pencilit ja Smart Keyboardi. Aku laadimiseks ja lisatarvikute ühendamiseks on kaasas Lightningu ühenduskaabel.

Igal iPadi mudelil on eelnevalt installitud foto-, kaardi-, sõnumineerimis-, uudiste-, meili- ja veebirakendused ning App Store võimaldab peale selle veel laialdast valikut lisarakendusi sinu igaks lemmiktegevuseks. Valikus on nii tasuta kui ka tasulised rakendused, mida saab soetada kas igakuise või -aastase tasu eest.

Nagu ka teiste Apple’i seadmetega, on ka see iPad pühendunud kasutajate privaatsusele ja andmekaitsele: Touch ID tagab turvalise tuvastusmeetodi ning Apple Pay kindlustab sulle ohutu ja mugava maksevõimaluse.

iPad sisaldab ka kasulikku Screen Time’i funktsiooni, mis võimaldab vanematel olla teadlikud oma lapse tahvelarvuti kasutamise üksikasjadest, lubades eemalt määrata sobilikku ekraaniaega ning ligipääsu teatud rakendustele ja sisule, tagades niiviisi ka lapsele digiturvalisuse. Vanemad saavad näha, kui palju kulutab nende laps päevas aega digiseadmete kasutamisele ja milliseid rakendusi ta kõige enam tarbib.

Funktsioon App Limits lubab piirata koolitundide kestel lapse ligipääsu vanemate poolt valitud rakendustele, võimaldades lukustada sotsiaalmeedia-, mängu- ja muud meelelahutusrakendused ettenähtud ajaks, et hoida lahus õpingute ning kodutööde jaoks mõeldud aega meelelahutusest ja muude segavate faktorite ahvatlustest.

Uus iPadOS 15 veelgi paremaks kogemuseks

Mõlemad tahvelarvuti mudelid töötavad iPadOS 15 operatsioonisüsteemil, mis võimaldab esile tuua iPadi seadmete tugevused nende täies hiilguses. Seadmest leiad uusi funktsioone multitegumtöödeks ja info otsinguteks, tagades ka uuetasemelise märkmete tegemise võimaluse.

Share Play laseb sul suhelda oma pere ja sõpradega, Quick Note võimaldab salvestada kõik oma mõtted niipea, kui need pähe tulevad, ning spetsiaalne funktsioon Translate aitab sul tõlkida vestlusi igal ajal ja igas kohas.

Iga ostetud iPadiga tuleb kingituseks kaasa kolmekuune tellimus Apple TV+ voogedastusplatvormile.

Jaga
Kommentaarid