Ettevõtte eesmärk on luua võimalikult lai investorite baas, mistõttu on märkimisväärne osa väärtpaberitest mõeldud jaeinvestoritele – kuni 1000 aktsiat ühele inimesele. Lisaks garanteeritakse 500 aktsiat neile, kes märgivad väärtpabereid esimese nelja päeva jooksul ehk kuni 1. oktoobrini. Nii on igal jaeinvestoril võimalus märkida aktsiaid 760-2280 euro ulatuses. Võib ka rohkem, aga ülemärkimise korral saab investor väärtpabereid proportsionaalselt märgitud aktsiate arvule.

DelfinGroup plaanib IPOga kaasata kuni 12,76 miljonit eurot, mis on vajalik ettevõtte äri kasvatamiseks ja finantseerimiskulude langetamiseks. Finantsettevõtte praegused omanikud ei müü IPO käigus ühtegi aktsiat. Märkimisel saavad osaleda Läti, Leedu ja Eesti jaeinvestorid, Euroopa Majanduspiirkonda (EEA) kuuluvate riikide institutsionaalsed investorid ning teised IPO prospektis välja toodud institutsionaalsed investorid.

“Meie börsiletulek on märgiline samm nii DelfinGroupile kui ka Läti finantsturgudele, sest viimane IPO Riia börsi põhinimekirjas toimus juba neli aastat tagasi. Oleme 12 aastaga üles ehitanud kasumliku ettevõtte ja loonud toimiva juhtimismudeli, mis võimaldab meil hakkama saada nii headel kui ka halbadel aegadel. Seda tõestab see, et hoolimata Covid-19 pandeemiast ja piirangutest jätkab meie äri kasvamist,” ütles DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.

DelfinGroupi juhatuse esimees rõhutas, et ettevõte on olnud alates 2010. aastast kasumlik ja maksnud oma investoritele regulaarselt dividende. “Meie dividendipoliitika näeb ette kvartaalseid dividende, mille suurus on kuni 50 protsenti eelneva kvartali kasumist. Lisaks võib DelfinGroup pärast majandusaasta aruande kinnitamist maksta ka iga-aastast omanikutulu, mille maht on samuti vähemalt pool kasumist,“ märkis ettevõtte juht.

“DelfinGroup on korduvalt läbi viinud võlakirjaemissioone, mistõttu on nad Balti investoritele teada ja tuntud. Mul on hea meel näha, et ettevõte jätkab oma kasvulugu ja tuleb börsile – see avab uusi investeerimisvõimalusi nii väikeinvestoritele kui ka institutsionaalsetele investoritele,” ütles Nasdaq Riia börsi juhatuse esimees Daiga Auziņa-Melalksne.

DelfinGroup avalikustas sel suvel pikaajalised finantseesmärgid aastaks 2024, millega soovitakse kasvatada laenuportfelli kaks korda enam ehk kuni 70 miljoni euroni. Ettevõtte kasvuprognoos näeb ette, et EBIDTA suureneb 17,6 miljoni euroni ja maksueelne kasum 12,9 miljoni euroni.

Aktsiate märkimine algab kõigis kolmes Balti riigis 28. septembril kell 10:00 ja lõpeb 11. oktoobril kell 15:30. IPO tulemused avalikustatakse järgmisel päeval kell 16:00. Aktsiaid märkida soovival investoril peab olema väärtpaberikonto mõnes investeerimisteenuseid pakkuvas pangas, mis kuulub Nasdaq Riia börsi liikmete hulka. Nimekiri pankadest on leitav siin.

DelfinGroupi IPO nõustajad on LHV pank ja advokaadibüroo Eversheds Sutherland Bitāns. Lisaks on DelfinGroup sõlminud lepingu LHV pangaga, millel tuleb tagada aktsia likviidsus. Lisainfo saamiseks IPO kohta palume külastada kodulehekülge.

Läti finantsinspektsioon (FCMC) kinnitas DelfinGroupi aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti 21. septembril. Täismahus prospekt on leitav siin. Jaepakkumine toimub Eestis, Lätis ja Leedus pärast seda kui Läti finantsjärelvalve on prospekti heaks kiitnud, sellest Eesti ja Leedu vastavaid asutusi teavitanud ning prospekt koos selle tõlgetega on eesti, läti ja leedu keeles avaldatud.