„Eesti Raudtee teeb ehitustöid Kitseküla piirkonnas, mistõttu ei saa meie rongid Balti jaama sõita kuni nädala lõpuni. Samas Liiva jaama saame taas läbida, seega Edelasuuna rongid sõidavad alates neljapäevast Tallinn-Väikseni ning bussiga tuleb sõita üksnes üks peatusevahe,“ sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Kongo lisas, et nagu varemgi, sõidavad osa Idasuuna ronge Ülemisteni ja osa Kitsekülani. Samuti alustavad rongid kas Ülemistelt või Kitsekülast, viimasel juhul tuleb bussiga sõita vaid ühe peatuse jagu. Kitsekülast väljuvad erandkorras kõik rongid linna saabuva suuna platvormi äärest, Ülemistelt maa suunas väljuvad osa ronge tavapärase platvormi äärest, osa aga linna saabuva suuna platvormi äärest. Jälgige palun Ülemiste jaama paigaldatavaid kleebised, kuhu lisame info, millise platvormi äärest konkreetne rong väljub.“

Läänesuunal on jätkuvalt käigust ära üksikud Tallinna ja Pääsküla vahel sõitvad rongid, reisijad saavad kasutada Keila, Kloogaranna, Paldiski, Riisipere ja Turba ronge, mis kõik sõidavad tavapärase sõiduplaani alusel.

Tulenevalt sagedastest remonttöödest on rongipiletite ettemüügi aeg piiratud. Ronnie Kongo selgitas, et sõiduplaane tuleb praegu väga tihti muuta ning kahjuks ei jõuta neid seetõttu piisavalt vara valmis. „Arusaadavalt põhjustavad nii väljumisaegade muudatused, bussid kui ka piletite piiratud ettemüügiaeg reisijatele ebamugavust. Palume seetõttu vabandust. Samas on mul hea meel, et tänu nendele töödele saame juba kahe-kolme kuu pärast pakkuda sõitjatele paremat sõiduplaani.“

Juhime tähelepanu, et asendusbussidega ei ole võimalik jalgrattaid transportida. Rattaga saab rongile kas Tallinn-Väiksest, Kitsekülast või Ülemistelt. Ratastooliga on asendusbussi kasutamine võimalik eeldusel, et ratastool pannakse pakiruumi (peab olema kokkupandav) ning reisija saab ise bussi minna. Juhul, kui klient saab liikuda ainult ratastoolis, palume oma reisisoovist ja täpsetest reisi aegadest vähemalt kolm tööpäeva varem e-posti teel (abi@elron.ee) teada anda. Vaid sel juhul on võimalik korraldada spetsiaalne transport, kuhu saab ratastooliga siseneda.

Asendusbusside peatused on tähistatud Elroni värvides siltidega ning nende asukohad koos sõiduplaanimuudatuste infoga on leitavad Elroni kodulehelt ja ooteplatvormide infostendidelt.