Tallinna külje all asuva IKEA kaupluse arendus- ja ehitustööd lähevad Schneideri sõnul plaanipäraselt. “Meil on ääretult hea meel, et poe ehitajaks on Eesti ettevõte. Esimese kaupluse avamine on plaanis 2022. aasta sügisel. Investeering poe avamiseks on ligikaudu 23 miljonit eurot,” rääkis ta.

IKEA Tallinna pood saab olema eraldiseisev kahekorruseline IKEA kauplus, kogupindalaga 30 000 ruutmeetrit. Lisaks poele on hoones veel Rootsi restoran, toiduturg ja bistroo.

“Juba selle aasta aprillis alustasime IKEA poe esimeste töötajate värbamisega. Esimene samm värbamisel on moodustada juhtide meeskond, kes omakorda moodustavad enda meeskonnad ja palkavad selleks vajalikud töötajad,” kommenteeris Schneider.

Osakonnajuhtide värbamisega alustatakse selle aasta oktoobris ning seejärel täidetakse kõik teised vabad positsioonid – meeskonnajuhid, spetsialistid ja muud töötajad. Värbamistegevusega minnakse kuni 2022. aasta suveni, kokku asub Tallinna IKEA kauplusesse tööle umbes 300 töötajat.

Siia kerkib 23 miljonit maksev IKEA kauplus

“Tööandjana pakub IKEA töötajatele ainulaadset töökultuuri ja tööd ettevõttes, mille visioon on luua parem igapäevaelu paljudele, sealhulgas oma töötajatele. Väärtuspõhise ettevõttena usume, et iga töötaja on oluline ja võimekas. Lisaks pakume IKEA-s konkurentsivõimelist töötasu ning mitmeid hüvesid, isikliku arengu võimalust, meeskonnaüritusi ja muid eeliseid, luues sel viisil IKEAst rohkem kui töökoha,” lisas Schneider.

Lisaks avatakse 2021. aasta lõpus Tartus uudne planeerimis- ja tellimispunkt. “Tegu on uue kontseptsiooni järgi loodud kohtumispaigaga IKEA klientidele, mille eesmärk on pakkuda tuge IKEA sisustuslahenduste planeerimisel. Näiteks köökide, riidekappide jms kavandamisel. 1000 ruutmeetri suurune Tartu tellimispunkt pakub näidistesaalis inspiratsiooni ja praktilisi lahendusi kodu sisustamiseks, kuid samas ka võimaluse konsulteerida spetsialistidega endale sobiva mööblilahenduse loomiseks,” nentis Schneider.