"See oli erakordselt raske otsus," kirjutas United Airlines'i tegevjuht töötajatele saadetud kirjas.

Enamus United Airlines'i töötajatest - keda on kokku 67 000, on juba esitanud lennufirmale vaktsineerimise- või läbipõdemistunnistuse, kirjutab BBC.

Ettevõte kehtestas vaktsineerimisnõuded käesoleva aasta augustis, millega paluti kõikidel firma töötajatel tööl jätkamiseks esitada COVID-i tõend. 593 töötajat keeldusid tõendi ettenäitamisest ning kaotavad seetõttu ka oma töö.

"Tõsiasi on see, et kõikidel meil on vaktsineerituna turvalisem ja vaktsineeritus aitab tööd jätkata," kinnitasid United Airlinesi tegevjuht Scott Kirby ja president Brett Hart. "Meie tiimi turvalisus on meile prioriteet."

Lennufirma on juba tänu pandeemiale koondanud enam kui 36 000 töötajat. Reisimine taastub ning nüüd värbab United Airlines endale taas uusi töötajaid, kuid tööle saab vaid ühel tingimusel - ette tuleb näidata vaktsineerituse tõend.

Ka teised suured lennufirmad on juba märku andnud enda karmist ettevõttesisest vaktsineerimispoliitikast. Nii küsib Delta Airlines oma vaktsineerimata töötajatelt igakuiselt 200 dollarit, et tagada tervisekindlustus.