"Huvi LHV olemasolevatele aktsionäridele suunatud aktsiaemissiooni vastu oli kõrge. Pakkumine märgiti ligi kahekordselt üle. Suhtume heasse tulemusse ja kaasatud kapitali suure vastutusega," ütles LHV Groupi juht Madis Toomsalu. Uusi aktsiaid hinnaga 34 eurot märkis kokku 9117 investorit.

"Meie edasised investeerimisplaanid on suunatud UK krediidiasutuse litsentsi taotlemisele ja sellega seotud kapitaliseerituse tugevdamisele ning mitmekordse kasvu tagamisele Eestis," märkis LHV Groupi juht.

Pakkumise raames emiteeritakse ehk antakse välja ja jaotatakse 745 294 uut lihtaktsiat nimiväärtusega 1 euro.

LHV Groupi nõukogu otsustas aktsiaid jagada ainult nendele investoritele, kellele kuulus vähemalt üks märkimise eesõigus, mida jagati senistele investoritele. Sellele tingimusele ei vastanud 744 investori korraldused kokku 46 000 aktsiale, mis seepärast tühistati.

Kellele kuulus aga märgitud aktsiatega samas hulgas märkimisõigusi, saavad kätte kõik soovitud aktsiad. Nii jaotatakse 92% pakkumise kogumahust ehk kokku 688 796 aktsiat.

Kõigile investoritele, kes märkisid aktsiaid enim kui neile kuulus märkimisõiguseid, jaotati aktsiaid proportsionaalselt neile kuulunud märkimise eesõiguste arvuga. Nõnda jaotati 56 499 pakutavat aktsiat, mis moodustab 8% pakkumise kogumahust.

Uued aktsiad kantakse investorite väärtpaberikontodele eeldatavalt 1. oktoobril 2021 või sellele lähedasel kuupäeval ning arvelduse ajal kannavad uued aktsiad ajutist ISIN koodi. Uued aktsiad noteeritakse ja nendega kauplemine Nasdaq Tallinna Börsi Balti Põhinimekirjas algab eelduslikult 18. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval, pärast LHV aktsiakapitali suurendamise registreerimist Eesti äriregistris.

Emissiooni tulemusena ja pärast aktsiakapitali suurendamise registreerimist äriregistris on LHV Groupi aktsiakapitali uueks nominaalsuuruseks 29 864 167 eurot. Kokku pakkus LHV Group investoritele kuni 745 294 uut lihtaktsiat. Aktsiate avaliku pakkumise märkimisperiood algas 15. septembril kell 10.00 ja lõppes 29. septembril kell 16.00.