Ettevõtete aruanded

Edukad investeerimisotsused sünnivad enamasti analüüsi tulemusel. Selleks, et saada aimu, kuidas ettevõtetel läheb ja millised on nende prognoosid, tuleb pöörata pilk finantsaruannetele. Need on üldjuhul leitavad iga ettevõtte kodulehel. Kui ettevõttel on käimas väärtpaberite pakkumine, leiab kõige täpsema ja uuema info pakkumise prospektist.

Lisaks reaalaajas hinnainfo jälgimisele pakub Finviz ka andmete visualiseerimist ning võimalust filtreerida USA ettevõtteid erinevate suhtarvude järgi.

Andmebaas Euroopa börsidel kaubeldavatest fondidest. Siit saab iga investor leida endale fondi, mis ühtib kõige paremini tema investeerimisteesiga. Fonde saab mugavalt sorteerida erinevate varaklasside, strateegiate, temaatikate ja regioonide järgi.

Börside kodulehed

Erinevate börside kodulehelt leiad vastaval börsil noteeritud aktsiate, võlakirjade ja fondide reaalajas hinnaliikumised ning majandusaasta aruandeid. Lisaks avaldatakse seal börsiteadete näol olulist infot ettevõtete korporatiivsete sündmuste kohta. Balti ettevõtete infot näed näiteks Nasdaq Balticu kodulehelt.

LHV analüütikud teevad regulaarselt ülevaateid Balti turu ettevõtete kohta. Ettevõtete hindamisel on kasutatud klassikalist „Osta“, „Hoia“, „Akumuleeri“ ja „Müü“ süsteemi.

Siia on koondatud info insaiderite ja fondivalitsejate poolt sooritatud tehingute kohta. Tehingutest on võimalik välja lugeda, kas ettevõttega seotud isikud tahavad pigem suurendada või vähendada oma osalust ettevõttes.

Ideaalne koht alustavale investorile. Siit leiad selgitusi kõikidele põhilistele investeerimis- ja majandusalastele mõistetele ning samuti näiteid selle kohta, milliseid võimalusi investeerimismaailm pakub.

Tõenäoliselt parim majandus- ja finantsalaste teadmiste andmebaas. Investopedias on isegi kõige keerulisemad mõisted lihtsas ja arusaadavas keeles lahti seletatud.

Tallinna börsi poolt välja antud investeerimisõpik, mis katab kõik olulisemad teemad ja on soovituslikuks lugemiseks nii algajatele kui ka edasijõudnud investoritele.

Eesti majandusportaalid

Samuti ei tohiks ära unustada meie kohalikke majandusportaale, kes avaldavad regulaarselt päevakajalisi uudiseid nii kodumaiste kui ka suurimate välismaiste ettevõtete ja nende majandustegevuse kohta.