“See on ka mõistetav, sest just tarkvara ja -teenuste valdkonnast on pärit Eesti globaalsed edulood, kust on välja kasvanud terve põlvkond uusi iduettevõtjaid. Samas näeme täna, et globaalses konkurentsis püsimiseks tuleb riigil, Startup Estonial ja idusektori kogukonnal panustada senisest palju enam teaduspõhisuse väärtustamisse," tõi Peterson välja.

Ta lisas, et nende eesmärgiks on jõuda idusektori arengus järgmisele tasemele ning selleks tuleb kaasata senisest rohkem teadlasi ja tegeleda teadlikult teaduse kommertsialiseerimise ning kõrgtehnoloogiliste iduettevõtete kasvamiseks soodsate tingimuste loomisega,” lisas Peterson.

Äritarkvara ja -teenuste valdkonna iduettevõtted maksid selle aasta esimese kuue kuuga kokku 6,6 miljonit eurot tööjõumakse ning nende kogukäive moodustas 46,7 miljonit eurot. Valdkonna ettevõtted andsid tööd 799 inimesele ning olid ka idusektori keskmisest paremad palgamaksjad, makstes brutotasuna keskmiselt 2788 eurot kuus see on 4% enam kui idusektori keskmine tasu.

Valdkonna suurimad tööandjad on Scoro, Linnworks ja Teslio.

Eesti idusektori suuruselt teises, finantstehnoloogia valdkonnas tegutseb 158 iduettevõtet ehk 13% Startup Estonia andmebaasis olevatest iduettevõtetest. Esimese poolaastaga tasuti kokku 17,2 miljonit eurot tööjõumakse ja kogukäive oli 70,9 miljonit eurot. Töötajaid oli finantstehnoloogia valdkonna iduettevõtetes kokku 1947 ja nende keskmine brutotasu moodustas 2767 eurot kuus.

Suurimad tööandjad olid Wise, Paxful ja Monese.