1. Vaata üle, mis koguses ja tingimustega maagaasi ostad. Pane tähele, mis hinnaga (m3 hind või kWh koos käibemaksuga) ja milliste omadustega gaasipakett teil täna on - kas muutuvhinnaga (müüja võib iga kuu hinda muuta), fikseeritud hinnaga (hind on perioodiks fikseeritud) või börsihinnaga (paketi hind selgub gaasibörsi järgi ja muutub iga kuu).

2. Võrdle gaasihind.ee erapooletus võrdluskeskkonnas gaasi m3 ja kWh hinda (tea, et hinnad on võrdluses käibemaksuga). Võrdlustabelist näed kõikide suuremate gaasimüüjate turul pakutavaid tingimusi ja hindu ülevaatlikul kujul.

3. Otsusta, kas sinu jaoks on parem gaasihind tänases hetkes fikseerida ja nii kindlustada enda jaoks, selleks talveks, hinnalagi või valida muutuv või börsipakett, mille hinnad võivad mitukümmend protsenti kõikuda (ekspertide sõnul kõiguvad hinnad see talv suurema tõenäosusega üles poole). Muutuvate pakettide puhul sõltuvad hinnakasvud ja langused paljuski ilmast ning paljudest muudest ettenägematutest teguritest.

4. Tea, et isegi, kui valid ja sõlmid fikseeritud paketi, mis on nö 12 kuuline, siis saad selle soovi korral juba kevadel tasuta ja trahvideta ümber vahetada börsi- või muutuvpaketi vastu. Kaval on panna endale kalendrisse näiteks märtsiks meeldetuletus.

5. Oluline on teada, et Eestis käib gaasimüüja ja paketi vahetus kiirelt ja mugavalt. Iseteeninduskeskkondade kaudu võtab vahetus kuni 10 minutit. Kui klient teeb gaasimüüja või gaasipaketi vahetuse, siis sellest soovist on võimalik taganeda 14 päeva ning kui taganemist ei toimu, jõustub leping ja ca ühe kuu pärast on pakett vahetatud. Uus müüja lõpetab vana müüjaga lepingu ise ja vahetusega ei katke hetkekski gaasitarne, sest kogu protsess on automaatne.