Oma uksed avavates Läti Lidli kauplustes maksab banaanikilo 39 senti, broilerikilo 1,15 eurot, kilo pikka kurki 79 senti ja tomatikilo 49 senti.

Samal ajal tuleb näiteks Eestis Selveris praegu maksta banaanikilo eest soodushinda 69 senti (tavahind 1,09), broilerikilo eest küsitakse 3,19 eurot, kilo pika kurgi eest 2,49 eurot ja tomatikilo eest 1,29 eurot.

Lidli hinnad Lätis kuupäevadel 07.10–10.10
Lidli hinnad Lätis kuupäevadel 07.10–10.10

Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski on öelnud, et nemad hinnasõjaga liituda ei plaani ja hinnasõja kaotaja on tootja.

Ta lisab, et Selver hindab koostööpartnereid ja Eesti toidutootjaid liiga kõrgelt, et kohalikku toodangut ebaõiglase hinnaga müüa.

"Agressiivne kampaania kuulub Lidli turuletuleku juurde. Turuhindadest enam kui poole võrra soodsamad hinnad ei ole pikalt jätkusuutlikud need ühtlustuvad ülejäänud turuga mõne aja möödudes päris kindlasti. Näiteid sellisele stsenaariumile ei maksa otsida kaugelt Leedu turg on selle juba läbi teinud," ütleb Veski.

Lidli kommunikatsioonijuht Jaanika Jaago ütles kahe kuu eest Ärilehele, et kaheksast rajatavast poest viis tuleb Tallinna, ülejäänud kolm poodi tulevad Tartusse, Pärnusse ja Narva. Kuigi varem on Lidl öelnud, et tahab Eestis poed avada juba selle aastanumbri sees, siis nüüd enam sellele aastale kaupluste avamiseajana ei viidata.

Seniks on Eestile lähim Lidli kauplus Lätis Valmieras.