Rassismi all kannatanud Tesla endise töötaja Owen Diazi sõnul loopisid kaastöölised teda haakristidega ning joonistasid üle terve tehase rassistlike sõnumeid. "Juhid ei proovinud kollektiivi sisest rassismi peatada. Tesla ei tunnista, milline on nende ettevõtte suhtumine afroameeriklastesse," rääkis Diaz.

Tumedanahaline Owen Diaz töötas elektriautosid tootva Tesla San Francisco tehases tõstukioperaatorina.

San Francisco kohus hindas, et Diaz koges tööl rassistliku tagakiusamist. Mees tunnistas kohtus, et enne kui ta töölt lahkus, kannatas ta nii 2015. kui ka 2016. aastal ahistamise ja mõnituste all.

Diazile määrati emotsionaalsete kahjude eest 6,9 miljonit. Ülejäänud 130 miljonit jõuab mehe nimele aga tänu sellele, et kohus hindas Tesla käitumist erakordselt taunimisväärseks.

"Protsess kestis neli pikka aastat," sõnas Diaz New York Timesile. "Tunnen, nagu koorem oleks õlgadelt langenud."

Diazi õiguslik kaitsja Lawrence A. Organ kommenteeris meediale: "Rõõmustav, et USA üks rikkamaid ettevõtteid saab karistada selle eest, kuidas nad lasevad oma mustanahaliste töötajatega käituda."

Veel on ebaselge, kas Tesla nõustub valuraha väljamaksmisega. Eelnevalt on suurettevõte kinnitanud, et taolist rassismi nende tehases olnud ei ole.

Käesoleva aasta maikuus esitas Tesla vastu teinegi rassismi all kannatanud laotöötaja miljoni dollari suuruse kahjunõude.

Tesla on elektriautosid ja päikesepaneele tootev USA suurfirma, mille asutasid 2003. aastal Martin Eberhard ja Marc Tarpenning. Hetkel juhib ettevõtet Elon Musk.