Helikindlaid telefoni- ja nõupidamisruume tootev Silen pakkus privaatvoorus indikeerimise võimalust nendele varasematele investoritele, kes omasid Sileni osakuid 29. septembri seisuga.

Ettevõtte soovitud ulatuses kogunes investeerimissoove kokku viie tunniga ning päeva lõpuks oli indikatsioone esitatud 1,9 miljoni euro eest. Tegemist on esimese säärase juhtumiga Funderbeami ajaloos.

Sileni asutaja ja tegevjuhi Endrus Arge sõnul oli nende sihiks kaasata maksimaalselt 980 000 eurot, et esmajärgus tegeleda unikaalse hübriidkontorite platvormi Silenbooking esimeste pilootprojektide lansseerimisega välisturgudel.

“Alates septembrist on võrgustik Tallinnas juba kättesaadav, kuid peatselt tahame vallutada teisigi linnu välismaal. Silenbookingu eesmärk on pakkuda atraktiivset töökeskkonda avalikus ruumis ehk seal, kus inimesed igapäevaselt liiguvad, nt kohvikud, kaubanduskeskused ja ärihooned.”

Kasvuettevõtted, kes tulevad Funderbeami platvormile raha kaasama, alustavad rahakaasamist privaatvoorus. Nii kogutakse kriitiline mass investoreid, et tagada pakkumise õnnestumine. Privaatvooru investorid indikeerivad valitud summas oma huvi ettevõttesse investeerimise vastu. Üldjuhul minnakse avalikku vooru siis, kui 30% investeerimisringi miinimumeesmärgist on olemas. Kui investeerimisring plaanitakse ennetähtaegselt sulgeda, teavitatakse investoreid sellest 24 tundi ette.

Teine väljund uuele kapitalisüstile saab olema tarneahela tugevdamine. Käesoleva 2021. aasta lõpuks kolib ettevõte Jüris suuremasse tehasesse, et vastata hüppeliselt kerkinud nõudlusele. “Uued tootmisliinid võimaldavad kasvatada müügimahte kolmekordselt ja lühendada tarneaegu, et luua seeläbi turueelis teiste tegijate seas. Tänu paremale tootmisvõimekusele tekib ka suurem valmistoodete laoseis nii Eestis kui ka Ameerika Ühendriikides,” selgitas Arge.

Hiljuti teatas Silen, et tõstab oma seniseid käibeprognoose, milles mängisid rolli nii Silenbookingu turuletulek kui ka uue suurlepingu sõlmimine. 2022. aasta käibeprognoosi tõsteti ligi 35% ehk 11,6 miljonini. Möödunud kuul tegi Silen oma kõigi aegade müügirekordi: vastu võeti ligi miljoni euro ulatuses tellimusi.

Silen on asutatud Endrus Arge, Sparry Kivilo ja Henri Rüüsaku poolt. Silen on esindatud ligi 40 riigis, kus põhiliselt tegutsetakse 75 edasimüüja kaudu. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad näiteks Airbus, Bolt, Coca-Cola, Lego, Spotify ja Volkswagen Grupp. Sileni osakud on kaubeldavad investeerimisplatvormil Funderbeam. Ettevõtte on kaasanud kokku 1,6 miljonit eurot.