Bolt testib hetkel elektritõukerataste peal uut alkoluku süsteemi, mis peaks hindama, kas kasutaja on sobilik sõidukit juhtima. Peagi tuleb alkotest läbida ka enne Bolt Drive rendiauto kasutamist.

Ärilehe lugeja kes on enda sõnul sportlik noor inimene läbis kainena Bolti uue alkotesti ning ootamatult põrus selle. Reaktsioonikiirus ei olnud Bolti jaoks piisav.

Üllatav on siiski seejuures, et isegi kui Bolti katse läbi kukud, saad sa siiski sõitu alustada. Seega on küsitav, mis on testi eesmärk, kui nii kained kui ka purjakil inimesed saavad ikka olenemata alkoluku tulemusest sõidukit kasutada?

Bolt ei soovinud siiski veel täpsustada, milline on minimaalne reaktsioonikiirus, mida tuleks täita, et sõidukit kasutada saaks. Lisaks ei vastanud Bolt Ärilehe küsimusele, kas alkolukku kasutatakse vaid teatud kellaaegadel näiteks öötundidel.

"Testime reaktsioonitesti väikese arvu kasutajate seas, et liiklusohutust tõsta. Praegune lahendus ei ole kindlasti lõplik versioon, aga selleks, et saada tagasisidet, muuta lahendust paremaks ja võimalikult efektiivseks peame seda ka päris tingimustes proovima. Jagame täpsustusi kohe, kui testifaas läbi saab," kommenteeris Bolti pressiesindaja Kristiin Jets.

Alkoholijoobes sõitjad blokeeritakse Bolti platvormilt koheselt ja neid trahvitakse vastavalt Bolt Drive'i kasutustingimustele 2000 euro ulatuses. Lisaks vastutab juht purjus sõitmise korral isiklikult kõikide kahjude hüvitamise eest.

Alkolukk on üks paljudest võimalustest, mida hetkel analüüsime, kuid rohkem on selle kohta hetkel veel vara öelda, sõnas Bolt Drive suunajuht Lukas Yla.

"Kiire lahendusena oleme rakendusse lisanud hoiatused joobes sõitmise ja kiiruse ületamise kohta. Kui juht ületab kiirust, saab ta selle kohta vastava teavituse. Korduvate rikkumiste korral saame juhi konto blokeerida. Vastutustundetud juhid ei peaks kuuluma Bolt Drive'i kasutajate hulka," lisas Lukas Yla.

Töötame hetkel välja arendust, mis testib sõitja reaktsioonivõimet enne sõidu alustamist. Kui inimese reaktsioonivõime on nõrgenenud, ei tasuks tal ühegi sõiduki rooli minna, sest nii on ta ohtlik nii endale kui ka teistele, rääkis Yla.

Lisaks analüüsib Bolt hetkel taoliste lahendust väljatöötamist, mis annaksid parema ülevaate sõitjate liikluskäitumisest.