DelfinGroupi laenuportfelli maht saavutas kolmanda kvartali lõpus samuti rekordtaseme, küündides 35,8 miljoni euroni.

“Ettevõte jätkab tugevat kasvu ja läbib kõik olulised verstapostid, et jõuda järgmise aasta lõpuks 51 miljoni eurose ja 2024. aastaks juba 70 miljoni eurose laenuportfellini,” ütles DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš, kelle sõnul on äri kasvanud hoolimata Covid-19 piirangutest.
Praeguse tempoga jätkates jõuab ettevõte 8,7 miljoni eurose maksueelse kasumini varem kui 2022. aasta lõpuks nagu varasemalt plaanitud, ütles Ādmīdiņš. Lisaks on juhi sõnul paranenud ka tarbimislaenude portfelli kvaliteet. Nende laenude osakaal, mille maksmisega on enam kui 90 päeva hiljaks jäädud, on vähenenud 3,6 protsendile kogu laenuportfellist, mis on ettevõtte sõnul ajaloo parim tulemus.

“Jätkame oma olemasolevate teenuste automatiseerimist ja digitaliseerimist,” ütles ettevõtte juht, lisades, et nende otsus minna Riia börsile kannab vilja – huvi ettevõtte ja pakutavate teenuste vastu on suurenenud.

2009. aastal asutatud DelfinGroup on litsentseeritud finantsteenuste firma, mis opereerib kahte kaubamärki – Banknote ja VIZIA. Grupi põhiteenusteks on kasutatud asjade müük esindustes ja internetis, pandi tagatisel laenud, tarbimislaenud, osta- nüüd-maksa-hiljem laenud (BNPL) ja seenior-laenud, mis on suunatud eakamatele klientidele. Kõiki tooteid ja teenuseid pakutakse nii e-poes kui ka enam kui 90. esinduses üle Läti. DelfinGroup annab kuus välja keskmiselt 35 000 erinevat laenu ja neil on üle 400 000 registreeritud kliendi. Ettevõttes töötab enam kui 250 inimest.

Balti börsil käib hetkel DelfinGroupi aktsiate märkimine, mis algas 28. septembril ja kestab 11. oktoobri kella 15:30ni. Aktsia märkimishind on 1,52 eurot ja minimaalne märkimise kogus on 1 aktsia. Ülempiiri ei ole ehk iga investor võib märkida täpselt niipalju kui ta soovib.

Ettevõte emiteerib ettevõte IPO käigus 8 395 000 uut aktsiat ja eelduste kohaselt ulatub DelfinGroupi kogu aktsiate arv pärast IPOt 48 395 000ni.

DelfinGroupi võlakirjadega kaubeldakse Riia börsil juba alates 2014. aastast. Ettevõtte laenuportfell ulatus eelmise aasta lõpus 34,6 miljoni euroni, EBITDA 9,3 miljoni euroni ja maksueelne kasum 4,65 miljoni euroni. DelfinGroupi jätkusuutlikkus (ESG-poliitika) põhineb tugeval juhtimisel, finantstehnoloogia innovatsioonil, vastutustundlikul laenamisel ja ringmajanduse toetamisel. Ettevõte on alates 2010. aastast olnud kasumlik.