Suurimad langejad olid neljapäeval Baltika (-4,33%), Trigon Property Development (-3,12%) ning Pro Kapital Grupp, mis langes 2,9%. Parima tõusu suutsid teha Nordic Fibreboardi ning Saunum Groupi aktsiad, mis kerkisid vastavalt 2,94% ning 2,37%. Kokku tõusid Tallinna börsil 9 aktsiat ning langesid 11 aktsiat.

Suurimat kauplemiskäivet näitasid LHV Groupi (-0,5%), Coop Panga (+0,33%) ning Tallinna Sadama (-0,53%) aktsiad. Kogu neljapäevane kauplemiskäive 1,16 miljoni euroga jäi alla nii eilsele kui üleeilsele ning müügisurve on turul väiksemaks jäänud.

Aasta algusest on Tallinna börsiindeks jätkuvalt 39% kõrgemal, millega platseerub maailmas viiendale kohale.

Euroopa börsid tõusevad

Euroopa börsid on neljapäeva jooksul rohelises püsinud ning peamiste börside tõusuprotsendid jäävad 1-2% piiresse. Üle Euroopa suurimaid börsiettevõtteid koondav Stoxx 600 aktsiaindeks on kerkinud 1,2%.

Börse aitas rahustada Venemaa teade, et riik on valmis gaasiturgu stabiliseerima, vahendab Financial Times. Riiki on väljaande sõnul süüdistatud samas varude tahtlikus kinnihoidmises, et seeläbi Nord Stream 2 gaasitorule toetust saada.

USA börsidel avanes S&P 500 ligi 1,1% tõusuga ning samavõrra kerkisid ka Dow Jones ning Nasdaqi koondindeks.

Globaalse naftaetaloni Brenti barrelihind on tänasega taandunud 0,5% 80,4 dollarini, kuid püsib jätkuvalt viimase viie aasta tippude lähedal.

Bitcoin on viimase seitsme päevaga kerkinud CoinGecko andmetel 31% ning kaupleb 54 500 dollari tasemel.