Sertifitseeritud Apple’i müügiinsener Andrej Michailov selgitab, millega need nutitelefonid silma paistavad, millised on kõige märkimisväärsemad uuendused ja kuidas erinevad neli erinevat iPhone 13 mudelit üksteisest.

iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max

Uued Pro seeria mudelid on teinud üpris suure arengu. Nad on kiiremad ja võimsamad, energiasäästliku A15 Bionic protsessoriga ja kogu iPhone’ide ajaloo kõige pikema akukestvusega.

Mainitud mudelitel on ka 120 Hz Super Retina XDR ekraan koos ProMotioni tehnoloogiaga. Selline uuendus rõõmustab kindlasti kõiki mobiilimängude fänne. 1200-nitine ekraan on nüüdsest välistingimustes kuni 25% eredam, mistõttu ei takista päikesevalgus enam telefoni kasutamist õues.

Ka uute mudelite kaamerad on läbi teinud võimsad uuendused. Kõik kolm – 12 MP telefoto-, lainurk- ja ülilainurkkaamerad – on veelgi professionaalsemaks muudetud. Alates makropiltidest ja objekti 2 cm kauguselt tabamisest, kõrgkvaliteetsest öörežiimist, erksatest ja detailirohketest fotodest kuni uue Cinematic funktsioonini, mis võimaldab fokuseerida objekti filmimise ajal ja luua lausa dokumentaalfilmidele väärilisi kaadreid.

Täiustatud tehnoloogia, näiteks LiDAR skänner, 6-kordne optiline suum, ProRes videorežiim ülekannete jaoks, Smart HDR 4 funktsioon, Deep Fusion ja 4K Dolby Vision HDR salvestamine võimaldavad teha äärmiselt professionaalset tööd.

Kõrgelt hinnatud on ka uus funktsioon Photographic Styles, mis võimaldab valida fotodel soovitud tooni. Märkimisväärne on aga näiteks see, et erinevalt filtritest säilitab see kõik loomulikud toonid – nahatoon, looduslikud objektid (nt taevas) jms.

Uutel roostevabast terasest valmistatud mudelitele on loodud väga vastupidav disain. Ekraan on kaitstud keraamilise kattega ja veekindluse tagab IP68 veekindluse sertifikaat. Uued mudelid on säilitanud oma teravad nurgad ja kitsad servad, suurim muutus on aga ekraani ülaosas oleva musta ala (nn sälgu) vähenemine 20%.

6,1-tolline iPhone 13 Pro ja 6,7-tolline iPhone 13 Pro Max on saadaval neljas värvitoonis: grafiit, kuldne, hõbe ja sinine (Sierra). Mudelite mälumaht on saadaval vahemikus 128 GB kuni 1 TB.

iPhone 13 ja iPhone 13 mini

Uute iPhone 13 ja 13 mini mudelite suurimad muutused seisnevad eelkõige kõrgema resolutsiooniga ekraanides, täiustatud kahe kaamera süsteemis ning veelgi kiiremas operatsioonisüsteemis ja kauakestvas akus.

Mõlemal mudelil on ligikaudu kolmandiku võrra erksamad OLED Super Retina XDR ekraanid. Nad on energiasäästlikumad kui kunagi varem ja nende ekraan on varasematest mudelitest laiaulatuslikum.

Uuendatud kaamerasüsteem – diagonaalselt paigutatud objektiivid lainurga ja läbi aegade suurima kaamerasensori mahutamiseks, veelgi detailsem elementide jäädvustamine, kaadri stabiilsuse tabamine jpm.

Kaamera rakendusele on lisatud ka filmifunktsioon Cinematic Mode, öörežiim ja portreerežiim Portrait Mode.

Smart HDR 4 funktsioon suudab nüüd korraga ära tunda kuni neli erinevat inimest ja oskab igaühe jaoks individuaalselt optimeerida kontrasti, heledust ja ka ühtlast nahatooni. Deep Fusion, mis aitab paremini jäädvustada erinevaid tekstuure, mustreid ja detaile, lülitub sisse vähese ja keskmise valgusega pildistamisel.

Lisandunud on ka neli erinevat fotograafiastiili: erk, kontrastne, soe ja külm, mis võimaldavad loomulikke toone paremini esile tuua.

iPhone 13 ja 13 mini mudelitel on olemas ka ülikiire A15 Bionic protsessor, mis suudab kõik vajalikud toimingud äärmiselt kiiresti ära teha.

5,4-tolline iPhone 13 mini ja 6,1-tolline iPhone 13 mudelid on saadaval lausa viies erinevas värvitoonis: roosa, sinine, öömust, valge (Starlight) ja (PRODUCT)punane. Kõiki mudeleid on võimalik soetada 128, 256 või 512 GB mälumahuga.

Nagu ka kõikide teiste Apple’i seadmete puhul, on iPhone 13 mudelite puhul erilist tähelepanu pööratud turvalisusele ja privaatsusele. Funktsioonid Secure Enclave, Face ID ja Privacy Nutrition Labels keskenduvad iga päev sellele, et kõik isiklikud andmed oleksid kindlas kohas hoitud.

Kõiki uusi iPhone’i mudelid on loomulikult võimalik ühendada ka teiste Apple’i ühise ökosüsteemi seadmetega – Mac arvutite, Apple Watch nutikellade, AirPodsi kõrvaklappide või iPadi tahvelarvutiga.

Apple keskendub uute seadmete loomisel ka keskkonna heaolule. Ettevõte on lubanud, et aastaks 2030 toodetakse kõik seadmed ilma Maa ressursse kasutamata ja pühendutakse CO2-neutraalseks muutumisele kogu oma toodangus. Plasti vähendamiseks on kõikidelt iPhone 13 ja 13 Pro mudelite karpidelt eemaldatud kile. Tänu sellele vähendati plasti kasutust ligi 600 tonni.

Uus iOS 15 operatsioonisüsteem

Alates 20. septembrist on kõikidel iPhone’i mudelitel alates iPhone 6s mudelist võimalik uuendada oma seade uue iOS 15 operatsioonisüsteemi peale, mis muudab seadme kasutamise veelgi sujuvamaks ja mõnusamaks.

Peagi on tulemas juurde ka Share Play funktsioon, mis võimaldab FaceTime’i kõnede ajal jagada Apple TV ekraani ka teise inimesega. Funktsiooniga Focus saad aga ebavajalikud teavitused välja lülitada ja keskenduda ainult olulisele ülesandele. Live Text omakorda võimaldab helistada, meili saata või lingile vajutada otse foto pealt, mistõttu ei ole tarvis enam vajalikke andmeid eraldi kopeerida ja kleepida.

Mitmeid uuendusi on tehtud ka rakendustes Maps, Health, Weather, Wallet ja Messages ning iCloud+ võimaldab valida erinevate plaanide seast endale just kõige sobivam, kus vajalikke andmeid hoiustada.

Iga iPhone 13 mudeli ostuga tuleb kaasa ka kolmekuuline Apple TV+ kasutamise võimalus ja kõik 13. seeria mudelid kasutavad 5G kiirust materjalide allalaadimisel ning kõrgkvaliteetsete videote mängimisel. Samuti on olemas süsteem MagSafe lisaseadmete hõlpsaks ühendamiseks ja kiiremaks juhtmevabaks laadimiseks.

Jaga
Kommentaarid