Põhja-Tallinna tervisekeskuse hoones hakkavad patsiente vastu võtma nii perearstid kui ka Lääne-Tallinna keskhaigla mitmed eriarstid ja spetsialistid. Samuti saab seal teha röntgen- ja ultraheliuuringuid ning anda laboriuuringuteks vajalikke proove.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhi dr Arkadi Popovi sõnul loob uus tervisekeskus head tingimused, et pakkuda Põhja-Tallinna ja ka laiemalt Tallinna ja Harjumaa elanikele kvaliteetset patsiendikeskset tervishoiuteenust. „Lisaks ilusatele ja tänapäevastele ruumidele on uue tervisekeskuse tugevus see, et seal hakkab tööle lai valik häid spetsialiste, alustades perearstidest ja jätkates mitmete nõutud erialade arstide ja teiste spetsialistidega, samuti saab kohapeal teha levinumaid uuringuid. Kõik see aitab kaasa, et patsient saaks mugavalt ja ühest kohast kätte kogu vajaliku ambulatoorse tervishoiuteenuse,“ märkis Popov.

Põhja-Tallinna tervisekeskuses on ruumid kaheksale perearstikeskusele, kus töötab 12 nimistuga perearsti. Lääne-Tallinna keskhaigla spetsialistidest hakkavad seal vastuvõtte tegema hambaarstid, endokrinoloog, kõrva-nina-kurguarst, sisehaiguste arst, kirurg, uroloog, nahaarst, taastusarst, psühhiaater, samuti ämmaemandad, füsioterapeut, massöör, psühholoog ja vaimse tervise õed.

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos, ütles, et Sõle tänava ääres oli ehitada lihtne ja ümberkaudne kogukond suhtus ehitustöödesse soosivalt. „Peagi tööd alustav Põhja-Tallinna tervisekeskus koos perearstiteenusega on siinsele kogukonnale meeldivalt lähedal ja annab korraliku panuse linnaosa inimeste tervishoiule. Siinne tervisekeskus on meie jaoks valmimise järjekorras teine, aga ehitanud oleme neid kolm.“

Tervisekeskuse välisarhitektuuri autor on Indrek Saarepera (Arhitektuuribüroo Visuaal), sisearhitekt on Timo Villak (IN-DI), hoone projekteeris Esplan ning ehitajateks olid Mapri Ehitus ja Vanalinna Ehitus.

Põhja-Tallinna tervisekeskuse rajamine on rahastatud osaliselt Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest ja samuti Lääne-Tallinna keskhaigla omavahenditest. Ligi 5500 ruutmeetri suuruse tervisekeskuse projekteerimine ja ehitus läks maksma 5,93 miljonit eurot (summa on ilma käibemaksuta).