„Tulime Baltikumis võlakirjaturule, et teenida raha kohalike jaeinvestorite abiga ja jagada teenitavat raha kohalike jaeinvestoritega. Nõudlus võlakirjade järele ületas meie ootused, kuigi ajastasime oma emissiooni pikalt ette,“ ütles IuteCrediti juht Tarmo Sild.

Tagatud võlakirjaemissiooni kogumaht on 75 miljonit eurot. Ühe võlakirja nimiväärtus on 100 eurot ning aastane kupongimäär 11%, mida makstakse välja kaks korda aastas.

„On rõõm näha, et IuteCredit Finance viis oma ambitsioonika võlakirjapakkumise edukalt läbi ja on tänasest Balti börsidel kaubeldav,“ ütles Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots pressiteate vahendusel.
IuteCredit Finance’i võlakirjade noteerimine on jätk ettevõtte poolt läbi viidud avalikule võlakirjapakkumisele, mille käigus said võlakirju märkida Eesti, Läti, Leedu ja Saksamaa jae- ja kutselised investorid. Pakkumise esialgne maht oli 50 miljonit eurot, mis märgiti rohkem kui 35 miljoni euro võrra üle. Sellest tulenevalt suurendas Iute pakkumise mahtu 25 miljoni euro võrra. Pakkumises osales enam kui 2500 jaeinvestorit ja 30 kutselist investorit.

100% IuteCredit Europe AS omanduses oleva IuteCredit Finance’i võlakirjad (kauplemistähis: IUTE110026A) on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil ja paralleelselt Frankfurdi börsil.

2008. aastal asutatud IuteCredit on Eesti fintech ettevõte. IuteCredit pakub tagatiseta tarbimislaene tagasimaksetähtajaga 1-48 kuud ning tagatisega autolaene tähtajaga kuni 72 kuud.

Kontsern pakub järelmakse ja välkarveldusi 100% omanduses olevate tütarettevõtete kaudu oma- ja laenukapitali abil. IuteCredit teenindab kliente Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas.