Seitsme arenenud majandusega riikide rühm teatas eile, et keskpanga poolt välja lastud digitaalne valuuta peab "toetama mitte kahjustama" panga võimet täita raha- ja finantsstabiilsusega seotud ülesandeid. G7 riikide kohaselt täiendaks digitaalne valuuta sularaha ja võiks toimida turvalise arveldusvarana ja maksesüsteemi ankruna.

Nad näevad ette, et digitaalne valuuta peab vastama rangetele nõuetele. See ei tohi rikkuda pankade volitusi ning peavad olema kooskõlas privaatsuse, läbipaistvuse ja kasutajaandmete kaitse eest vastutavate seadustega kooskõlas. Kahjulike ülekannete minimaliseerimise eest vastutavad G7 üheselt "jagatud vastutusena".

Ülemaailmsed keskpangad on teinud jõupingutusi digitaalsete valuutade väljatöötamiseks, et ajakohastada finantssüsteeme ning kiirendada siseriiklikke ja rahvusvahelisi makseid.

Ärilehes ilmus ka täna lugu krüptoäride telgitagustest, kust selgub, et rahapesu andmebüroo juhi soov krüptoäris nöörid korralikult pingule tõmmata võib Eestist minema ajada paljulubavad idufirmad. Loe artiklist lähemalt siit.