Ärilehele saatis üks lugeja oma viimase viie aasta septembrikuu elektriarved, kust on selgelt näha see, milline muutus on sel aastal toimunud. Kui 2017. aastal maksis ta 44,62 eurot ja 2019. aastal 58,91, siis sel aastal sai ta ehmatuse osaliseks - arve oli 139,04 eurot. Valitsuse plaan võrgutasu poole võrra vähendada tähendaks sellele inimesele 17 euro kompenseerimist. Samas ei ole võrgutasu seotud elektri hinnaga ning kui see jätkuvalt kasvab, siis võib see selle summa olematuks süüa.

Eriti markantne on aga teine näide. Lugeja saatis oma septembrikuu arve, kus peal nii elekter kui gaas. Seda nii 2020. kui ka 2021. aasta eest. Tegemist on ka siin eramajaga.

Võrreldes kaht arvet, siis märkame, et ka tarbimine on sel aastal mõnevõrra kasvanud - seda nii elektri kui gaasi puhul.

Kui ta oleks aasta tagasi sama palju tarbinud, siis oleks elektriarvel olnud ligi 6 eurot suurem summa. Gaasi puhul oleks see olnud veidi üle 7 eurot enam.

Kuid see ei muuda fakti, et elektriarve on suurenenud kordades ning gaasiarve samuti. See näitab, just eramaja omanikud on kõige enam pihta saanud. Need, kes kasutavad ohtralt elektrit või siis elektrit ja gaasi.

2020. aasta september:

2021. aasta september:

Enda oluliselt suurenenud arve saatis ka kolmas lugeja, kes saab päikesepaneelide tõttu suvisel ajal mõnekümne euro eest elektrit võrku tagasi müüa, kuid karmil talvel see ei aita.

„Alates oktoobrist kuni veebruarini saab sel moel tagasi müüa vaid mõnede sentide eest. Kui selles tempos tõus jätkub, läheb talv väga „lõbusaks"," ütleb ta.