Wall Street Journali teatel hoiatasid Microsofti tollane peajurist Brad Smith ja endine personalijuht Lisa Brummel Gatesi, et tema „käitumine on sobimatu ja peab lõppema”. Gates ei eitanud Wall Street Journali teatel kirjavahetust ning ütles hiljem Smithile ja Brummelile, et „see ei olnud hea mõte”, ja teatas, et lõpetab.

Wall Street Journali teatel teavitati juhtunust ka Microsofti juhatuse liikmeid, kes aga loobusid edasisest tegevusest, sest Gatesi ja naistöötaja vahel ei olnud mingit füüsilist läbikäimist.

Microsofti pressiesindaja Frank Shaw ütles Wall Street Journalile, et hoiatus tuli 2008. aastal veidi enne seda, kui Gates täiskohaga töölt lahkus. Shaw’ sõnul pakkus Gates e-kirjades, mis olid flirtivad ja sobimatud, aga „mitte varjamatult seksuaalsed”, töötajale tööajavälist kohtumist.

Microsoft pidi 2019. aastal palkama õigusfirma, et uurida kirja insenerilt, kes väitis, et tal oli mitu aastat seksuaalsuhe Gatesiga.

Bill Gates ja Melinda French Gates teatasid sel aastal, et lõpetavad 27 aasta järel oma abielu. Lahutus viidi lõpule augustis.

Endine abielupaar juhib siiski endiselt ühiselt Bill & Melinda Gatesi fondi.