TTJA montoorib igapäevaselt Eesti suurimaid e-kauplusi ning kauplejate tegevust soodustingimustel müügist teavitamisel ja soodusmüügikampaaniate läbiviimisel.

Möödunud reedel kirjutas Ärilehet, kuidas tuntud mööblifirma muutis vaid mõne nädalaga toote hinna kolmekordseks. Loe lähemalt siit.

Indoor Group AS-i suhtes alustas TTJA 31.08.2021 järelevalve menetluse seoses veebilehel asko.ee läbiviidava kaubandustegevuse ning võimaliku eksitava kauplemisvõtte kasutamisega soodusmüügikampaania läbiviimisel, kinnitas Ärilehele jurist Martin Simmermann.

"Kuna antud järelevalvemenetlus on hetkel veel pooleli, siis täpsemaid kommentaare hetkel kahjuks anda ei saa," lisas Simmermann.

TTJA eeldab kõikidelt kauplejatelt seadusekuulekust ning tarbijate suhtes ausat kaubandustegevust soodustingimustel kaupade müümisel. Toodetele märgitud tavahinnad ning soodushinnad peavad olema tõesed ja soodusmüügist saadav hinnaeelis peab olema tarbija jaoks reaalne ja arusaadav. Hinna või hinnaeelise olemasolu kohta ebaõige teabe esitamine on käsitletav ebaausa kauplemisvõtte kasutamisena.

TTJA jätkab e-kaupluste tava- ja soodushindade monitoorimist, et tagada kaupade soodustingimustel müügil seadusest tulenevate nõuete täitmine.